Selecţionerul Edward Iordănescu, absent de la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor

SocialNews

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, va lipsi de la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, care va avea loc la Paris, din cauza unor probleme de sănătate, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Fotbal, potrivit Agerpres.

„Selecţionerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naţionala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane”, informează FRF.

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, ediţia 2024-2025, va avea loc joi, de la ora 19:00, la Paris. Echipa naţională de fotbal a României va evolua în Liga C, fiind în prima urnă valorică.

Componenţa urnelor din Liga C:

Urna 1: România, Suedia, Armenia, Luxemburg

Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe

Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru

Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar, Estonia, Letonia

Lituania şi Gibraltar vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formaţia ce va fi în Liga C. Învinsa va merge în Liga D.

Tragerea la sorţi va începe cu Liga D şi se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricţie, Azerbaidjan şi Armenia nu vor putea face parte din aceeaşi grupă. Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima şi până la a patra. Poziţia în grupă va fi aceeaşi cu cea a urnei din care este extrasă.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024

Etapa 2: 8-10 septembrie 2024

Etapa 3: 10-12 octombrie 2024

Etapa 4: 13-15 octombrie 2024

Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024

Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Fazele finale ale competiţiei sunt programate în martie 2025.

UEFA Nations League 2024-2025 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Cupa Mondială din 2026. Cel mai bine clasate 4 formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate