Senatul SUA aprobă numirea lui Mark Brzezinski ca ambasador în Polonia

SocialNews

Potrivit  thenews.pl duminică, Senatul SUA a aprobat numirea diplomatului Mark Brzezinski în funcția de ambasador al SUA în Polonia, după ce președintele Joe Biden a numit această numire în vară.

Mark Brzezinski este fiul lui Zbigniew Brzezinski, un fost consilier pentru securitate națională al fostului președinte Jimmy Carter. La o audiere susținută de Comisia de Relații Externe a Senatului, Mark Brzezinski a declarat că va fi „angajat să continue și să consolideze” cooperarea în materie de securitate între Statele Unite și aliatul lor, Loila din Polonia, unde există aproximativ 4.500 de militari americani. prezența apără aripa de est a NATO. ”

Viitorul ambasador la Varșovia a mai promis că „cooperează cu Polonia pentru a sprijini întregul guvern pașnic și poporul Ucrainei, precum și dorința poporului belarus pentru o Belarus democratică”.

În timpul președinției lui Obama, Mark Brzezinski a fost ambasador în Suedia între 2011 și 2015.

Anterior, din 1999 până în 2001, a fost director al Consiliului de Securitate Națională pentru Rusia și Eurasia în timpul celui de-al doilea mandat al președintelui Bill Clinton.

Mark Brzezinski este doctor în științe politice la Universitatea Oxford, vorbește engleză, franceză și poloneză și este autorul cărții „Lupta constituțională cu Polonia”.

Fostul ambasador al SUA în Polonia, Georget Mosbach, și-a îndeplinit misiunea după ce Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate