SEO pentru afaceri mici: un ghid pentru începători pentru SEO local

Evans

Pentru întreprinderile mici din Marea Britanie, SEO local ar trebui să fie o parte integrantă a strategiei dvs. de marketing digital. Este o modalitate simplă și de impact de a vă asigura că ajungeți la clienții din apropierea dvs. Nu sunteți sigur cum să începeți? Citiți mai departe pentru ghidul nostru local pentru începători SEO.

SEO local este una dintre cele mai bune modalități de a ajuta o afacere mică să aibă succes în motoarele de căutare și una pe care multe IMM-uri o trec cu vederea.

Dar, având în vedere atât de multe companii mai mici care vizează zona lor locală, acest tip de optimizare este adesea cel mai ușor de îmbunătățit și, de asemenea, cel mai de impact.

Ce este SEO local?

SEO local este modul în care vă optimizați și vă comercializați site-ul web pentru a vă poziționa mai bine pentru termenii locali și pentru clienții din zona dvs.

Este una dintre cele mai bune modalități de a vă concentra asupra clienților potențiali care sunt cel mai probabil interesați de serviciile, magazinul sau produsul dvs. și vă poate ajuta să urcați în clasamentul local, fiind incluși în SERP-uri și pachete de hărți locale.

Există 3 elemente cheie pentru SEO local: proximitate , proeminență și relevanță .

Vrei să-ți optimizezi site-ul pentru toate aceste lucruri. 

Pentru a afișa Proximitatea, trebuie să fiți clar cu privire la locația afacerii dvs. și/sau zona în care să vă furnizați.

Proeminența se referă la cât de multă încredere are Google în afacerea dvs. Acest lucru este afectat de un număr mare de lucruri diferite, de la modul în care site-ul dvs. este construit și configurat, până la câte backlink-uri aveți. 

Relevanța se referă la termenul de căutare în sine – este afacerea dvs. relevantă pentru interogarea care a fost căutată? 

Aceștia sunt cei trei piloni ai SEO local și vă vom arăta cum vă puteți optimiza site-ul și vizibilitatea online pentru a îmbunătăți fiecare dintre aceste elemente.

De ce este important SEO local pentru întreprinderile mici?

Întreprinderile mici sunt cel mai probabil să ajungă la un public local. Aceasta înseamnă că SEO local este cel mai important mod de a vă îmbunătăți expunerea online.

Dacă clienții dvs. țintă sunt în mare parte locali, atunci vă ajută să vă concentrați pe oamenii cel mai probabil să fie interesați de ceea ce oferiți.

Depunându-vă eforturile în SEO local în loc de o campanie de marketing mai generică, vă asigurați, de asemenea, că nu aduceți clienți potențiali din domenii pe care nu le acoperiți. 

La urma urmei, ce rost are să obții un clic de la Greenwich dacă magazinul tău este în Glasgow? 

Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți reputația și recunoașterea locală. Chiar dacă un client potențial nu caută în mod specific o afacere locală, un SEO local bun înseamnă că este încă mai probabil să apară pe hărți pentru el, în funcție de locația lor actuală.

De unde să încep cu SEO local?

Înainte de a începe, este important să înțelegi mai întâi noțiunile de bază și să te asiguri că ești mulțumit de branding -ul și prezența online a afacerii tale mici. 

Odată ce sunteți mulțumit de site-ul dvs. și doriți să-l împărtășiți lumii, atunci SEO local vă poate ajuta să ajungeți mai repede la clienți mai relevanți.

SEO local poate ajuta cu adevărat site-ul și afacerea dvs., dar nu este un glonț magic. La fel ca majoritatea celorlalte forme de optimizare, SEO local necesită timp și efort. 

Dar este, de asemenea, unul dintre cele mai eficiente locuri pentru a petrece acest timp și efort, dacă sunteți o afacere mică care are de-a face cu oameni și companii la nivel local.

Cercetarea locală a cuvintelor cheie

La fel ca în cazul tuturor celorlalte forme de SEO, cel mai bun loc pentru a începe este cu o cercetare de cuvinte cheie .

Veți dori să reuniți o listă de cuvinte cheie pe care să le încorporați în redactarea dvs. SEO . Aruncă o privire la cuvintele cheie locale pentru care clasați în prezent, la volumul de căutare și la concurență, astfel încât să puteți identifica care vor fi cele mai bune ținte pentru eforturile dvs.

Amintiți-vă că zona dvs. locală nu este doar orașul exact în care se află biroul dvs. De exemplu, avem sediul în mijlocul orașului Warwick, dar vrem totuși să ajungem la clienții din zonele învecinate, cum ar fi Leamington, Kenilworth și Coventry. S-ar putea să doriți, de asemenea, să vă uitați la zone mai largi, precum județul sau regiunea dvs., de asemenea.

De asemenea, este o idee bună să cercetați concurenții și să vedeți pentru ce cuvinte cheie se clasează concurența dvs. locală și cum se prezintă aceștia online.

Toate aceste cunoștințe vă vor ajuta să creați un plan care are cu adevărat un impact.

SEO tehnic

Acum că sunteți înarmat cu anumite cunoștințe și o listă de cuvinte cheie locale țintă, următoarea etapă este să vă uitați la performanța tehnică SEO actuală a site-ului dvs. web.

Acest lucru este cu adevărat important pentru al doilea pilon al SEO local – Proeminență.

Dacă site-ul dvs. are un SEO slab pe site – dacă este lent, dacă are probleme de accesibilitate  sau este slab optimizat, atunci Google nu va dori să-l promoveze. 

Înseamnă că începeți eforturile locale de SEO cu un dezavantaj sever.

Așadar, doriți să vă asigurați că site-ul dvs. este configurat perfect pentru campania locală în curs și să utilizați cuvintele cheie țintă în conținut, structura site-ului și meta titluri și descrieri. 

Merită să vă gândiți dacă întreținerea continuă a site-ului este potrivită și pentru dvs., pentru a vă îmbunătăți în mod continuu experiența utilizatorului și pentru a fi la curent cu problemele care ar putea afecta utilizarea sau securitatea site-ului dvs.

Compania mea pe Google (GMB)

Lista dvs. Google My Business, sau GMB, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când lucrați la SEO local.

Ai fi șocat cât de mulți proprietari de afaceri mici nu folosesc GMB, punându-i într-un dezavantaj serios atunci când încearcă să ajungă la clienții locali.

Primul pas este să revendicați înregistrarea dvs. GMB, dacă nu ați făcut-o deja, apoi să vă verificați revendicarea. Practic, Google știe că această companie vă aparține și vă poate autoriza să o editați.

Profitați la maximum de listarea dvs. GMB ajută enorm la SEO local, deoarece vă oferă o șansă mai bună de a vă clasa în SERP-urile locale, Hărți Google și, de asemenea, în listările organice.

Prin urmare, odată ce ați revendicat înregistrarea companiei, următorul pas este să completați cât mai multe informații posibil. 

Această listă va fi una dintre cele mai bune arme din arsenalul dvs. local de SEO, așa că doriți să fie cât mai completă și cât mai interesantă și relevantă pentru cei care caută.

Caracteristicile cheie ale înregistrării dvs. GMB:

 • Numele companiei, adresa, numărul de telefon și site-ul dvs. web
 • Categoria de afaceri
 • Ore de deschidere
 • Întrebări (postate de utilizatori)
 • Recenzii și rating cu stele
 • Fotografii
 • Postări

Este important să completați cât de mult puteți din acest lucru și să vă asigurați că îl țineți la zi adăugând postări noi, răspunzând la întrebări și invitând clienții să lase recenzii.

Construirea de citate și PNA

Construirea de citate este un alt dintre cele mai importante elemente ale SEO. „Citate” există pe site-uri web și directoare ale terților și listează detaliile NAP pentru propria afacere.

NAP înseamnă Nume, Adresă și Număr de Telefon. Și aceste informații sunt pe care Google le analizează pentru a determina dacă afacerea dvs. există într-adevăr acolo unde spuneți că există.

Dar nu doriți doar citate locale vechi, directoarele spam nu sunt considerate a fi surse de renume, așa că este important să vizați site-urile în care motoarele de căutare au încredere, precum și cele care sunt relevante pentru industria sau locația dvs.

În Marea Britanie, unele dintre cele mai bune locuri pentru a verifica citatele dvs. NAP sunt prezente și corecte sunt:

 • Google
 • Facebook
 • Strigăt
 • Bing

De asemenea, poate fi bine să vă uitați la listele de directoare ale ziarelor naționale și, în funcție de tipul dvs. de afacere, există și alte locuri destul de evidente pe care ați dori să aveți citate, cum ar fi TripAdvisor pentru oricine din industria alimentară, de divertisment sau ospitalitate. .

Alte ținte bune sunt site-urile web locale și directoarele din industrie, deoarece sunt considerate a fi mai relevante pentru afacerea dvs. și surse mai de încredere.

Când vine vorba de crearea citatelor dvs., există o discuție despre dacă numele dvs., adresa și numărul dvs. de telefon trebuie să fie exact în același format de fiecare dată pentru a fi considerate o potrivire.

De exemplu, dacă ați indicat afacerea dvs. ca fiind la 3 High Street, 3 High St. va fi considerată o citare corectă?

Sfatul nostru este – nu vă asumați riscuri. 

Asigurați-vă că utilizați același format de fiecare dată când adăugați detaliile dvs. NAP pe un alt site web. În acest fel, știți cu siguranță că citarea dvs. este preluată corect.

Dovada socială pentru SEO local

Construirea reputației dvs. online nu înseamnă doar a vă schimba online. O parte depinde de relațiile bune cu clienții tăi.

„Dovada socială” este locul în care reputația ta este întărită de public, iar cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este prin recenzii.

Obținerea de recenzii pozitive online îi va arăta Google că sunteți o companie de renume și că vă afectează clasamentul local.

Dar mult mai mult decât atât, este și un motivator genial pentru clienții țintă.

Utilizatorii sunt infinit mai probabil să aleagă o companie cu o evaluare mare din recenziile Google, decât una cu o evaluare scăzută sau, mai rău, fără recenzii.

Prin urmare, trimiterea cererilor de revizuire către clienții și clienții dvs. poate fi cu adevărat benefică în mai multe moduri. Este chiar o scuză bună pentru a intra în contact cu ei și a vedea dacă există o oportunitate pentru o afacere repetă!

Și Google nu este singurul loc în care contează recenziile tale. Facebook este, de asemenea, un loc grozav pentru a cere recenzii. Poate doriți să luați în considerare și servicii precum Trustpilot , care vă permit să vă încorporați scorul recenziilor pe site-ul dvs. web, adăugând și mai mult la această dovadă socială a serviciului dvs. bun.

Unul dintre lucrurile importante de reținut atunci când culegeți recenzii este să vă asigurați că le răspundeți – mai ales dacă este o recenzie proastă. 

Nu te stresa prea mult dacă primești o recenzie negativă. Afacerile sunt făcute din indivizi, iar oamenii nu înțeleg întotdeauna bine.

O explicație politicoasă sau scuze atunci când cineva a avut o experiență proastă merge mult. Personal, sunt unul dintre acei oameni care citesc întotdeauna primele recenzii proaste, pentru că de multe ori îți oferă o imagine mai bună a serviciului cuiva.

Dacă o recenzie proastă este urmată de un răspuns care este simpatic, înțelegător și autentic, știu că, chiar dacă ceva nu merge bine, vei face tot posibilul pentru a-l remedia.

De fapt, unii utilizatori ar putea crede chiar că o evaluare de 4,9 cu o mână de recenzii negative – la care ați răspuns – este mai de încredere decât o evaluare perfectă de 5,0 stele.

Așa că nu vă fie teamă să vă implicați în recenziile dvs. Folosirea la maximum a acestora poate fi adesea catalizatorul care face ca un client să te aleagă.

Pagini de destinație SEO locale

Altceva pe care poate doriți să luați în considerare pentru optimizarea dvs. pe site este crearea de pagini de destinație dedicate pentru diferite locații.

Acest lucru este cu adevărat important dacă aveți birouri, magazine sau restaurante în zone diferite. De asemenea, este util dacă doriți să atrageți oameni din mai multe orașe sau orașe.

Prin crearea de pagini de destinație sau de ușă dedicate pentru fiecare dintre aceste locuri, înseamnă că vă puteți dedica eforturile SEO pe pagină în mod specific acelei locații. 

Deci, în loc să încercați să faceți ca pagina dvs. de pornire să se claseze pentru design web în Warwickshire, Coventry, Warwick și Leamington Spa, puteți direcționa persoanele care caută design web în Coventry către o pagină dedicată Coventry și pe cei care caută servicii în Warwick către pagina Warwick .

Un lucru la care trebuie să fiți foarte atenți dacă utilizați această opțiune este să vă asigurați că nu utilizați doar același conținut pentru fiecare pagină și nu schimbați numele orașelor. 

Ați putea crede că vă economisește timp în scris, dar credeți-mă, pierdeți tot timpul petrecut creând pagina în primul rând!

Fiecare pagină ar trebui să aibă propriul conținut unic, adaptat pentru acea locație specifică. Iar dacă chiar ai o prezență fizică acolo, cum ar fi o cafenea sau un magazin, atunci asigură-te că ai adresa, numărul de telefon și o hartă integrate pentru fiecare.

Strategii locale de social media

De asemenea, vă puteți folosi conturile de rețele sociale pentru a vă ajuta cu SEO local, implicându-vă cu alte afaceri și evenimente locale și prin utilizarea hashtag-urilor locale în postările dvs.

Facebook este unul dintre cele mai populare site-uri de social media pentru a viza SEO local. Este o platformă de renume pentru construirea de citate, vă poate ajuta să obțineți recenzii excelente și este un loc foarte bun pentru a promova servicii, oferte speciale și multe altele, oferindu-vă câteva backlink-uri bune către site-ul dvs.

Dar nu uitați că rețelele sociale sunt într-adevăr despre comunitate, iar implicarea cu acea comunitate este, de asemenea, o modalitate cu adevărat naturală de a face rețea. Vă puteți face cunoscut numele clienților și companiilor locale, sporind recunoașterea mărcii dvs. în zonă.

SEO local și marketing de conținut

Un alt lucru de luat în considerare pentru a vă îmbunătăți SEO local este să faceți niște marketing de conținut care vizează în mod specific zona locală.

Chiar doriți să fiți atenți la acest lucru, deoarece nu doriți să fiți considerat spam, așa că este important să planificați aceste articole cu atenție și să vă asigurați că sunt cu adevărat relevante pentru afacerea dvs. și pentru clienții dvs.

Un exemplu grozav ar fi dacă afacerea dvs. participă la evenimente locale, fie că aveți un stand la o piață locală, fie că este implicată în premii pentru afaceri locale. 

Scrierea de articole despre implicarea ta în evenimente locale este o modalitate excelentă de a-ți arăta implicarea în comunitate și, de asemenea, de a te clasa pentru câteva cuvinte cheie locale drăguțe și relevante!

Planul dvs. local de proiect SEO

Acum că aveți o idee bună despre ce este SEO local, cum funcționează și efectul pozitiv pe care l-ar putea avea asupra întreprinderilor mici, aveți toate instrumentele pentru a vă crea propriul plan de abordare a optimizării pentru motoarele de căutare locale.

Alegeți și alegeți strategiile și metodele care credeți că vor funcționa cel mai bine pentru afacerea dvs. și asigurați-vă că ați făcut cercetările înainte de a începe. Cu siguranță nu vrei să iei decizii bazate doar pe sentimentele tale.

 

Amintiți-vă că tot SEO este o operațiune pe termen lung, nu o soluție rapidă. Dar o campanie locală bună de SEO ar putea fi cea mai ușoară modalitate de a ajunge la clienții care sunt cei mai importanți pentru tine.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate