Seria Focus de la Dynaudio

Evans

De la Dynaudio vine o nouă gamă de difuzoare active de streaming numite „Focus”. Gama cuprinde trei modele: un suport cu 2 căi numit Focus 10, un suport de podea mic cu 2,5 căi numit Focus 30 și un suport de podea mai mare – unul cu 3 căi – numit Focus 50. Dulapurile sunt fabricate din MDF și sunt sigilate. cu ieșire de bas controlată și optimizată prin DSP. Amplificarea vine de la vecinul danez Pascal cu module de clasa D aplicate de sus în jos, de la driverele medii/bas până la tweeter-ul Cerotar.

Fiecare difuzor Focus își obține inteligența de streaming de la o placă StreamUnlimited al cărei set de funcții se adaugă platformei KEF W2 pentru a oferi Bluetooth, Roon Ready, Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2 și Google Chromecast. Aplicația Dynaudio pentru Android/iOS atrage podcasturi și alte servicii de streaming (necunoscute la momentul scrierii) în imagine și oferă, de asemenea, EQ pentru compensarea amplasării camerei și a difuzoarelor.

Cu toate acestea, spre deosebire de platforma de streaming KEF, Dynaudio merge mai departe pentru a integra corectarea camerei Dirac Live, conectivitate WISA între difuzoare (și alte dispozitive terțe) plus atașamentele grilajului difuzorului cu detectare automată care provoacă ajustări subtile la EQ-ul difuzorului, astfel încât fiecare model Focus sună la fel cu grila pornită sau oprită. Telecomanda furnizată nu este infraroșu, ci Bluetooth.

Pe placa din spate a difuzorului principal, remarcăm opțiunile de conectare cu fir pentru surse coaxiale, TOSLINK și analogice (prin RCA dublu) plus o ieșire pentru subwoofer.

Prețul vine după cum urmează:

Focus 10: 5000 EUR / 4399 GBP / 5500 USD
Focus 30: 7500 EUR / 6499 GBP / 8250 USD
Focus 50: 10 000 EUR / 8699 GBP / 11 000 USD

Noua gamă Focus este acum disponibilă prin retaileri selectați din UE, Orientul Mijlociu și Africa, dar nu va începe livrarea în altă parte a lumii decât mai târziu în cursul anului.

 

Cel mai bun? Nu vorbim de cel mai bun sunet. Cum ar putea cineva să știe până când ajunge acasă o pereche? 😉 Cu toate acestea, ca sistem hi-fi complet într-o cutie care nu se vinde pentru mega-bani, nu necesită potrivirea componentelor, un suport hifi, salată de cabluri, o procedură complexă de configurare și a cărui matrice de drivere este optimizată într-un fel acest lucru nu este posibil pasiv, seria Dynaudio Focus a fost, pentru mine, de departe cea mai interesantă lansare de produs din lumea reală care a fost găsită la Munich High-End 2022.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate