Serviciul Public de Sănătate (NHS) din UK susține faptul că 56% dintre pacienții Covid din Anglia au fost testați pozitiv abia după ce au fost spitalizați

Laura

Există documente ale Serviciului Public pentru Sănătate din Marea Britanie (NHS) potrivit cărora, peste 50% dintre pacienții Covid din Anglia au fost testați pozitiv abia după ce au fost spitalizați din alte cauze. Se poate spune în felul acesta faptul că, informațiile acestea pun sub semnul întrebării impactul real al virusului asupra sistemului medical.

Informațiile noi indică ….faptul că, în ciuda testării în masă, 56% dintre spitalizările Covid implică pacienți deja internați. Acestora li s-au făcut teste Covid de rutină, raportează The Telegraph.

43% au fost testați pozitiv în primele două zile după internare, iar 13% în următoarele zile sau săptămâni.

Oficialii britanici din domeniul sănătății au fost instruiți luna trecută să împartă pacienții în două categorii. Este vorba despre cei care au fost internați din cauza infectării cu
SARS-Cov-2 și despre cei spitalizați din alte motive, depistați ulterior cu Covid. Dar NHS a ales să nu publice datele.

Dacă luăm în calcul faptul că, mai mult de jumătate dintre pacienți au fost diagnosticați cu Covid după internare (în unele cazuri după câteva săptămâni), scurgerea de date indică posibilitatea ca virusul să fi avut un rol neglijabil în privința ratei spitalizărilor provocate de Covid.

Datele mai arată și că majoritatea pacienților Covid sunt acum în spital din alte cauze.

Profesorul Carl Heneghan de la Universitatea Oxford susține următorul lucru: „Când oamenii aud de internări cu Covid, consideră că SARS-Cov-2 este principala cauză, dar datele arată altceva – este vorba despre infectări depistate după ce au fost făcute teste de rutină”.

Un purtător de cuvânt al NHS insistă că mulți dintre pacienți au fost internați cu simptome legate de coronavirus. Aceștia au fost mai târziu confirmați cu Covid. Alții se aflau în „perioada presimptomatică sau erau asimptomatici”.

                                                                              Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                       Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate