Sfaturi pentru a duce Brandul dvs. de Afaceri Mici în Lumea Online

Evans

De la Covid-19, tot mai multe companii își dau seama că conectarea online este pur și simplu esențială. Nu mai este suficient să ai un site web vechi pentru că, pe piața actuală, toată lumea caută în primul rând online.

Dar dacă afacerea dvs. a funcționat de ani de zile, este posibil ca brandingul dvs. să nu fie potrivit pentru utilizare pe web.

Și dacă porniți o nouă afacere online, atunci trebuie să construiți un brand care va funcționa de la zero.

Ce este branding-ul?

S-ar putea să pară în continuare un pic de jargon de marketing, dar, în mod realist, marca dvs. este exact felul în care compania dvs. se întâlnește cu ceilalți. 

De la logo-ul și culorile dvs. până la modul în care răspundeți la telefon, întreaga dvs. perspectivă de afaceri informează și devine parte a mărcii dvs., indiferent dacă vă place sau nu!

De aceea, este atât de important să vă modelați în mod activ brandul în ceva care să reflecte cu exactitate afacerea și care să fie atrăgător și pentru clienții dvs.

Aproape tot ceea ce spui și faci ca companie alcătuiește marca ta, dar există anumite elemente cheie care fac cea mai mare impresie. Acestea includ:

  • Numele companiei tale
  • Siglă
  • Culori
  • Imagini
  • Tonul vocii

Când sunteți o organizație consacrată, multe dintre acestea vor fi deja în vigoare, așa că cum le transpuneți din afacerea dvs. offline în prezența dvs. online?

Alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs

Unul dintre primele lucruri pe care probabil că trebuie să le faceți atunci când vă luați marca online este organizarea numelui de domeniu și găzduirea .

Numele companiei dvs. este, evident, o parte importantă a mărcii dvs. și 90% din timp va funcționa minunat online, dar există câteva considerații pe care ar trebui să le țineți cont.

Trebuie să-ți păstrezi branding-ul consistent, așa că de cele mai multe ori cel mai bine este să ai un nume de domeniu care să se potrivească cu numele companiei tale.

Acest lucru nu este întotdeauna recomandabil, mai ales dacă:

  • Numele companiei dvs. este lung
  • Este greu de scris (ai fi surprins cât de des provoacă probleme!)
  • Domeniul nu este disponibil
  • Este prea asemănător cu o altă companie sau marcă

În aceste situații, poate fi necesar să vă gândiți cu atenție la modul în care procedați.

Dacă aveți dificultăți pentru că domeniul nu este disponibil sau o altă companie folosește ceva similar, vă poate ajuta să includeți un alt termen pentru a vă clarifica marca.

De exemplu, dacă lucrați într-o anumită zonă a țării, poate doriți să luați în considerare includerea acesteia ca parte a domeniului dvs.

Deci, de exemplu, o afacere din Shropshire numită ABC Plumbing ar putea alege domeniul abcplumbingshropshire.co.uk. Acest lucru ajută la stabilirea mărcii lor ca companie locală și la diferențierea lor de orice alte afaceri ABC Plumbing (dintre care sunt multe!).

În mod similar, dacă afacerea dvs. are un nume destul de generic, este posibil să doriți să adăugați industria sau serviciul dvs. în numele dvs. de domeniu pentru a-l diferenția și a clarifica ceea ce faceți.

Nu aveți încă un nume de companie? Este timpul să fii creativ! Gândiți-vă la ceea ce va rezona cu dvs. și clienții dvs. și asigurați-vă că luați în considerare și disponibilitatea. Ai putea chiar să încerci un  generator de nume de afaceri pentru a te inspira. 

Unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care trebuie să le schimbi atunci când îți aduci brandul online este logo-ul tău.

Acest lucru se datorează faptului că modelele de logo mai vechi, în special cele care nu au fost niciodată concepute pentru web, sunt adesea dificile sau chiar inutilizabile online.

Există o mulțime de companii care folosesc logo-uri, steme și insigne bazate pe schițe sau, uneori, doar grafice în stil mai vechi. 

Fiecare site web construiește brandingul din logo-ul tău, așa că dacă al tău nu este tocmai potrivit pentru prezența ta digitală, merită actualizat.

Pentru mulți oameni, asta înseamnă doar un pic de reîmprospătare.

Culori de marcă și tipografie

Odată ce logo-ul dvs. este sortat, va trebui să vă gândiți la culorile și fonturile mărcii dvs. Acestea vor juca un rol important în designul site-ului dvs. web și în prezența online mai largă, astfel încât majoritatea agențiilor digitale vor folosi logo-ul dvs. ca punct de plecare și vor construi de la acesta cu o gamă de opțiuni pe care să le utilizați.

Deși veți dori să contribuiți la modelarea culorilor și fonturilor mărcii dvs., vă recomandăm să fiți condus de un designer web profesionist în această fază.

Acest lucru se datorează faptului că vor putea ține cont de unele dintre cerințele tehnice, cum ar fi fonturile sigure pentru web și contrastele de culoare pentru accesibilitatea site-ului web .

Vocea de marcă

Ce este o voce de brand?

O altă parte cheie a obținerii mărcii dvs. online este stabilirea unei voci a mărcii. Din nou, acest lucru ar putea suna ca un pic de spam de marketing, dar de fapt este vorba doar de a vorbi cu clienții tăi într-un mod consecvent.

De exemplu, la Edge of the Web avem un mod destul de relaxat de a vorbi. Asta din mai multe motive. 

Primul este pentru că mulți oameni pot găsi site-uri web și tehnologia descurajante și dorim să folosim termeni pe care oamenii îi înțeleg și să simplifice jargonul de design web .

Al doilea este pentru că construim relații continue cu clienții noștri, așa că ajungem să-i cunoaștem foarte bine și este mult mai simplu să facem asta fără ca formalitățile sau jargonul să ne împiedice.

Și, în sfârșit, în general așa comunicăm oricum!

Dar acel ton al vocii transmite tot ceea ce facem, de la Tweeturile noastre și postările pe blog, până la textul de pe site-ul nostru web și chiar modul în care vă vorbim în întâlniri și la telefon.

Asta este tot ce înseamnă o „voce de marcă”, înseamnă a te asigura că comunici într-un mod consistent.

Cum să-ți creezi vocea mărcii

Dacă faci afaceri de ceva vreme, este o idee bună să revizuiești lucruri precum broșuri, șabloane de e-mail, fluturași etc. pentru a vedea dacă folosești un ton consistent al vocii pentru marca ta.

Și, dacă nu, oportunitatea perfectă de a înființa una este atunci când îți aduci afacerea online, deoarece va trebui să te asiguri că site-ul tău folosește aceeași voce a mărcii atunci când scrii conținut pentru site-ul web .

Vocea mărcii dvs. poate fi jucăușă sau profesionistă, în funcție de afacerea dvs. Dar branding-ul dvs. de afaceri mici ar trebui să fie întotdeauna o reflectare a echipei dvs., a valorilor și principiilor companiei dvs.

Imagini de marcă

Un element cu adevărat semnificativ al branding-ului dvs. este unul care este adesea trecut cu vederea – și aceasta este imaginea mărcii.

În special atunci când îți muți marca online, a avea un stil stabilit pentru imaginile tale va avea un impact mare asupra modului în care ești perceput.

Uneori, poate fi foarte util să vă pregătiți cu o fotografie de marcă. Acesta este momentul în care obțineți un fotograf profesionist de marcă  pentru a face o suită de fotografii pentru site-ul dvs. web și în materialele dvs. de marketing.

A avea o bancă de imagini ca aceasta înseamnă că veți avea o mulțime de imagini din care să alegeți și că toate vor avea același stil consistent.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este că orice stil de imagine pe care îl propuneți pentru site-ul dvs. web va trebui să fie ceva pe care îl puteți replica. 

Deci, să presupunem, de exemplu, că doriți să utilizați ilustrații pe site-ul dvs. web. Va trebui să vă asigurați că aveți suficiente ilustrații nu doar pentru fiecare pagină de pe site-ul actual, ci și pentru orice pagină pe care doriți să le adăugați în viitor.

Promovarea mărcii prin intermediul rețelelor sociale

Ultima parte a aducerii mărcii dvs. online este una pe care mulți oameni o consideră intimidantă și este să se gândească la platformele de social media potrivite pentru afacerea dvs. mică.

 

Rețelele sociale pot fi o modalitate fantastică de a ajunge la clienți potențiali, dar necesită puțin timp și efort, așa că este important să alegeți platformele care vor funcționa cel mai bine pentru dvs. Este mai bine să începeți cu doar unul sau două canale și să le faceți corect, decât să adoptați o abordare dispersată cu o prezență mai slabă în rețelele sociale pe mai multe canale.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate