Sfaturi pentru o mai bună raportare SEO locală

Evans

Un domeniu din care multe agenții le lipsește în general, în special în SEO local, este raportarea.

Spre deosebire de întreprinderile și afacerile internaționale cu directori și acționari de nivel C, multor afaceri locale le pasă doar să obțină mai mult trafic pietonal la ușile lor.

Așadar, simplificând abordarea noastră și concentrându-ne pe raportarea numai a datelor extrem de relevante, agențiile pot servi mai bine afacerile locale și pot construi relații mai puternice.

Iată șapte sfaturi pentru a vă îmbunătăți raportarea SEO locală și pentru a vă servi clienții locali.

1. Simplificați rapoartele

Simplificarea rapoartelor SEO nu este doar un sfat pe care agențiile locale de SEO ar trebui să-l urmeze, ci unul pe care, în general, orice agenție ar trebui, de asemenea.

Primul nostru impuls ca marketeri și comunicatori este să oferim un raport cât mai detaliat posibil. Acest lucru este și mai adevărat atunci când marketerii trebuie să îngroape rezultatele proaste ale campaniei sub un munte de informații.

Cu toate acestea, rapoartele noastre ar trebui să spună o poveste clară și concisă despre performanța campaniilor noastre de marketing.

Rapoartele complicate cu date inutile distrag atenția de la succesul campaniei și vor face ca unii ochi să treacă peste citirea lor.

Urmați aceste sfaturi pentru a menține rapoartele SEO locale simple și ușor de digerat pentru clienți:

 • Stabiliți obiective clare : descrieți obiectivele campaniilor în partea de sus a rapoartelor și citați cele mai relevante valori în comunicarea progresului dvs. în atingerea acestor obiective.
 • Eliminați valorile inutile : pentru neofitul SEO, valorile precum volumul total de cuvinte cheie, afișările și backlink-urile contează foarte puțin dacă nu generează trafic pietonal către magazin.
 • Utilizați o singură perioadă de raportare : indiferent de câte instrumente utilizați, ar trebui să rămâneți la urmărirea unei perioade de raportare (de exemplu, ultimele 30 de zile sau două săptămâni) în funcție de momentul în care sunt distribuite rapoartele.
 • Vizualizați datele : instrumente precum Semrush furnizează diagrame circulare și diagrame cu linii pentru valorile importante ale cuvintelor cheie care pot ajuta clienții să vizualizeze progresul campaniei. Google Analytics oferă, de asemenea, elemente vizuale pentru valori, cum ar fi utilizatorii noi sau care revin.
 • Segmentați rapoartele în diferite secțiuni : nu treceți doar de la valorile utilizatorilor direct la valorile rețelelor sociale, fără a separa clar rapoartele în secțiuni. De exemplu, îmi place să-mi organizez rapoartele în capitole, cum ar fi „Prezentarea generală a traficului”, „Prezentarea generală a cuvintelor cheie locale”, „Prezentarea generală a rețelelor sociale” etc.
 • Spuneți o poveste : nu inundați doar clienții cu valori după valori. În schimb, explicați valorile în paragrafe scurte deasupra sau sub diagrame. Uneori includ un scurt manual SEO de o pagină la începutul rapoartelor și auditurilor pentru a ajuta oamenii să înțeleagă ce valoare adăugăm.

2. Alegeți valorile potrivite

O parte din a spune o poveste cu date este selectarea datelor corecte care sunt relevante pentru acea poveste.

Majoritatea companiilor locale le pasă cu adevărat doar de două valori vitale:

 • Trafic.
 • Conversii.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignorați fiecare măsură importantă, ci că ar trebui să alegeți valori care sunt relevante pentru povestea dvs.

Nici măcar valorile precum traficul general nu vă arată cât de calificat este acel trafic sau din ce canale provine acest trafic.

De aceea îmi place să includ următoarele valori vitale din Google Analytics :

 • Paginile de destinație de top.
 • Locație în funcție de oraș (Utilizatori, Utilizatori noi, Sesiuni, Rata de respingere etc.).
 • Sesiuni generale.
 • Cele mai bune canale de trafic în funcție de sesiuni.
 • Surse de trafic/Mediu.
 • Clienți noi versus clienți care revin.

Aceste valori indică clienților noștri care campanii generează cel mai important flux de trafic și din ce orașe și surse.

De asemenea, îmi place să includ date Google Search Console în rapoartele mele pentru urmărirea datelor SERP (pagina cu rezultate ale motorului de căutare), cum ar fi clicurile, afișările și CTR (rata de clic).

De asemenea, veți avea nevoie de un instrument pentru a raporta datele despre cuvinte cheie, cum ar fi Semrush sau Ahrefs . Semrush oferă chiar și un instrument elegant pentru a crea rapoarte cu ușurință și pentru a construi șabloane pentru viitorii clienți.

 

3. Segmentați cuvintele cheie după locație

Intrând în câteva dintre aspectele locale ale SEO, va trebui să ne asigurăm că rapoartele noastre sunt optimizate în mod adecvat pentru a raporta numai datele locale ale cuvintelor cheie.

Pentru această secțiune, veți avea nevoie de un instrument avansat de cuvinte cheie, cum ar fi Semrush, Moz sau Ahrefs.

Am folosit Semrush pentru a crea un proiect nou și pentru a implementa urmărirea poziției pe cele mai strategice cuvinte cheie ale mele din acest exemplu.

După cum puteți vedea mai jos, am configurat urmărirea poziției pentru căutări în special în zona metropolitană Houston. Apoi pot încărca cuvintele cheie pe care le urmăresc din Semrush sau chiar din Google Analytics pentru a raporta.

Pentru a filtra cuvintele cheie pe care le urmăresc, pot adăuga și etichete care le separă în categorii specifice.

Puteți obține o detaliere cât doriți cu lista dvs., separând cuvintele cheie după expresii de întrebare, căutări „lângă mine” sau incluzând un cuvânt cheie bazat pe oraș din lista dvs.

După ce ați configurat urmărirea poziției și etichetele, puteți exporta sau adăuga cu ușurință acele cuvinte cheie într-un CSV sau instrumentul de raportare Semrush.

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate