Sfaturi pentru redactarea Site-ului web: Secretele noastre pentru Succes

Evans

Shhh – vă prezentăm câteva dintre secretele noastre de copywriting cel mai bine păstrate pentru a ajuta pe oricine să creeze conținut grozav pentru site-ul web, fără să fiți voi înșivă un copywriter experimentat.

Cum să vă planificați conținutul site-ului

Procesul de creare a conținutului începe întotdeauna cu un plan. 

Dacă scrieți pentru un site web nou, veți fi identificat câteva obiective cheie de marketing în timpul fazei de planificare, pe baza publicului țintă și a motivațiilor acestora.

Designul web și crearea de conținut ar trebui să meargă mână în mână. Păstrați-vă în minte publicul cu fermitate în timp ce scrieți și amintiți-vă că vorbiți direct cu ei cu conținutul dvs., nu numai cu motoarele de căutare.

De asemenea, veți fi făcut parte dintr-un exercițiu în care dvs. și echipa dvs. digitală ați stabilit ce conținut era necesar pe site și l-ați organizat într-o hartă a site-ului.

Adesea, acest proces este sortarea cardurilor , care este un prim pas grozav pentru planificarea scrisului dvs., deoarece veți avea toate domeniile cheie de conținut pe care doriți să le abordați, aranjate într-o structură de pagină și ierarhie.

Deci, tot ce trebuie să faceți este să concretizați fiecare dintre acele zone de conținut cu o scriere plăcută.

Dacă ești foarte norocos, vei avea chiar și un cadru de lucru din care să lucrezi. Unii scriitori de conținut consideră asta și mai ușor, deoarece vă oferă un număr aproximativ de cuvinte/caractere pentru fiecare zonă. 

Asta înseamnă că poți avertiza agenția ta dacă textul pe care îl scrii este mult mai lung sau mai scurt decât se așteptau și ei pot modifica designul în consecință.

Dacă site-ul dvs. este deja în funcțiune și este timpul să scrieți ceva nou, cum ar fi o postare pe blog sau un studiu de caz, ar trebui să utilizați în continuare aceeași strategie de conținut . 

Gândiți-vă la tipul de conținut pe care îl scrieți, uitați-vă la site-ul curent pentru a vă face o idee despre cadrul pe care vi-l oferă designul (de exemplu, o postare pe blog este de obicei destul de flexibilă, dar un studiu de caz ar putea avea o structură mai rafinată) . 

Adesea, cea mai mare problemă cu scrierea online este de fapt producerea cantității potrivite de conținut pentru pagină, așa că, planificând acest lucru pentru început, veți începe cu piciorul bun.

Cum se scrie în fragmente

30 de cuvinte este lungimea ideală a paragrafului pentru scrierea conținutului site-ului. Nu în articole (deși veți vedea că majoritatea acestor paragrafe sunt, de fapt, în jurul valorii de 30 de cuvinte!), dar, în general, pentru conținutul site-ului, 30 de cuvinte este ideal.

Și asta pentru că atunci când scrieți o copie a site-ului, nu vă gândiți doar la ce scrie, ci și la cum arată.

Cuvintele 30ish vă oferă un paragraf suficient de lung pentru a arăta substanțial, dar suficient de scurt pentru a fi ușor digerat de utilizator. Nimeni nu este niciodată intimidat sau își pierde locul cu un paragraf de 30 de cuvinte.

Celălalt plus pentru a scrie paragrafe scurte ca acesta, este că te concentrează asupra problemelor tale principale. Este rar ca utilizatorii să dorească să se afunde în detalii mari. Vor propoziții scurte și puncte simple.

Cu cât vă puteți eficientiza mai mult textul, cu atât publicul dvs. va fi mai ușor de înțeles.

De ce conținutul narativ este cel mai bun pentru site-ul dvs

Ne place să credem că oamenii sunt mai motivați de fapte decât de narațiuni.

Și asta este adevărat într-o anumită măsură – a avea numere pentru a-ți susține mesajele poate fi foarte puternic.

Dar ai nevoie de poveste pentru început.

În principiu, oamenii sunt conduși de emoție. Așa că, pentru a produce conținut cu adevărat grozav, genul de conținut care îi mișcă pe oameni, gândiți-vă dincolo de fapte la genul de poveste pe care încercați să o spuneți.

De ce site-urile web formale nu sună profesional

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le văd pe care oamenii le fac cu textul site-ului web, de obicei de la oameni care nu au încredere în scris.

Ei se refugiază în încercarea de a fi cât mai „corecți” – asta va suna întotdeauna mai autoritar, mai profesionist, nu?

Dar există o linie importantă între evitarea greșelilor de scriere și a fi prea exigent cu gramatica.

Am avut clienții dezamăgiți cu privire la orice flexibilitate cu gramatica – chiar și pentru lucruri care sunt de uz obișnuit.

Am avut clienți cu povești cu adevărat puternice și emoționante de spus, ascunzându-le în spatele unei formalități false.

Chiar și clienții au refuzat să folosească orice contracție pe site-ul lor, înlocuind „nu” cu „nu” și „este” cu „este”. 

Acum, nu vă sugerăm să utilizați semne de exclamare și argo în textul site-ului dvs. Și, desigur, veți avea nevoie de un alt nivel de formalitate dacă sunteți un clovn de ziua de naștere sau un avocat, dar fiți conștient că mergeți prea departe.

Cel mai bun mod de a obține tonul potrivit este să te gândești la textul tău ca la o conversație. 

Ar trebui să vorbiți cu utilizatorii de pe site-ul dvs. exact în același mod în care ați vorbi cu ei într-o întâlnire.

Deci, dacă vă întâlniți cu un client pentru a prezenta afaceri, pentru a-i vinde produsul dvs. sau pentru a-l invita la un eveniment, cum ați vorbi de fapt cu el? Așa vei crea o copie web care vinde.

Un test bun pentru acest lucru este să citiți textul cu voce tare. Dacă nu sună ca ceea ce ai spune dacă ai fi față în față cu clientul tău, atunci nu este corect.

Sfaturi și trucuri rapide pentru a scrie pentru web

Aceste 4 mari secrete ar trebui să te țină pe calea cea bună în ceea ce privește redactarea online și marketingul de conținut, dar dacă vrei puțin mai multe informații, iată câteva perle suplimentare de înțelepciune care te pot ajuta să eviți greșelile ușoare de scriere a conținutului obișnuit atunci când scrii. text.

 

 • Fii un „noi”. Da, este corect din punct de vedere gramatical să vorbim despre o companie la singular. Dar Doamne, e steril! Dar dacă îți prezinți compania ca o echipă sau un colectiv, textul tău se simte imediat mai puțin formal și mai prietenos.
 • Evitați jargonul din industrie. Doar pentru că știți cu toții ce înseamnă „CMS”, nu înseamnă că utilizatorii dvs. știu. Utilizați un limbaj care nu necesită cunoștințe industriale sau interne.
 • Fii consistent. Dacă ați numit un anumit serviciu „Produs X”, nu vă referiți la el ca „Pachet Y”. Nu va face decât să încurce oamenii.
 • Acceptați formatarea. Marcatori, titluri, virgule și puncte. Un scriitor de conținut web le folosește generos pentru a diviza textul și a-l face mai atrăgător din punct de vedere vizual.
 • Evitați scrierea aleatorie cu majuscule. Un cuvânt nu este mai important când este scris cu majuscule. Păstrați majuscule pentru nume și titluri (dacă acesta este stilul dvs.), nu vă limitați textul cu ele.
 • SUA sau Marea Britanie. Unor companii, în special cele globale, le place să folosească ortografii din SUA – și asta este complet în regulă atâta timp cât este consecvent pe site. Faceți o alegere și rămâneți cu ea.
 • Faceți niște ceai. Când te străduiești să găsești cuvintele, poate fi adesea util să te îndepărtezi timp de 5 minute și să te gândești la cu totul altceva. Crede-mă, este o modalitate grozavă de a-ți reporni creierul.
 • Verifică. Sau, mai bine, pune pe altcineva să o facă pentru tine. Este mai probabil ca altcineva să vadă erorile decât tine – te-ai uitat la acele cuvinte de mult prea mult timp!
 • Fii activ. Aici a fost folosită o voce pasivă. Folosesc o voce activă.
 • Folosește un instrument. Aplicația Hemingway este o modalitate excelentă de a verifica dacă conținutul tău este ușor de citit, dacă este activ sau pasiv și dacă folosești adverbe inutile.
  • Nu încerca să fii prea inteligent. Crearea de conținut pentru site-ul web nu este un efort literar. Scrii pentru a comunica, nu pentru a impresiona. Este mult mai important să scrii cu claritate decât cu fler artistic.
  • Nu uita de SEO. În timp ce ar trebui să scrieți întotdeauna conținut pentru utilizator, nu pentru motoarele de căutare, optimizarea pentru motoarele de căutare este cu siguranță ceva de reținut atunci când creați conținut de site. Dar, cheia unui copywriting SEO bun este să-l păstrezi natural și să scrii pentru clienții tăi. 
  În scurt

  Conținutul se simte adesea ca o parte importantă și înfricoșătoare a procesului site-ului, dar dacă ai un plan pus la punct și te poți asigura că rămâi cu alegerile tale de stil, te vei descurca bine.

  Și dacă doriți o agenție care să vă ajute să creați conținut uimitor pentru noul dvs. site web, puteți oricând să discutați cu noi – vă oferim un serviciu de marketing de conținut care vă poate ajuta.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate