Sfaturi practice referitoare la ce greutate ar trebui să aibe ghiozdanul copilului dumneavoastră

SocialNews

Dr. Tarek Nazer, medic chirurg în specializarea Ortopedie și Traumatologie, afirmă faptul că, din cauza multiplelor reguli nerespectate legate de purtarea ghiozdanului, apar deformitățile coloanei vertebrale la vârste foarte fragede la copii.

De asemenea, acesta subliniază faptul că, greutatea ghiozdanului afectează în mod foarte serios sanătatea coloanei lui vertebrale. Cele mai frecvent întâlnite afecțiuni la copiii cu vârsta cuprinsă între 7-15 ani sunt scoliozele. Această afecțiune constă în deformarea coloanei vertebrale în formă de S.

“Din cauza greutății crescute a ghiozdanului, a modului în care copiii poartă ghiozdanul sau chiar a ghiozdanului în sine, apar zone de suprasolicitare ce împing coloana vertebrală în direcții greșite, care duc, în timp, la deformarea ei. Umerii, șoldurile și genunchii sunt articulațiile suprasolicitate atunci când școlarul cară ghiozdanul în mod greșit. Acel ghiozdan, care depășește greutatea permisă pentru vârsta și kilogramele pe care le are, afectează creșterea corectă a copilului ”

, precizează medicul specialist.

  Descoperă cele 4 C ale marketingului și învață cum să folosești conceptul în avantajul tău
Totuși, ce greutate ar trebui să aibe ghiozdanul copilului pentru a nu apare astfel de afecțiuni timpurii ale stării sale de sănătate?

Dr. Tarek Nazer susține că, studiile realizate de oamenii de știință, indică că greutatea ghiozdanului nu ar trebui să depășească între 8-10% din greutatea corpului său. El trebuie purtat în mod corect pe ambii umeri iar spatele acestuia trebuie căptușit. Este indicat, mai ales ca, dupa 10-15 minute de mers pe jos, acesta să se oprească și să-și relaxeze coloana și umerii.

Atenția trebuie să fie îndreptată mai ales, către copiii care sunt predispuși încă din copilărie, la afecțiuni ale coloanei vertebrale. Acestea se pot amplifica datorită purtării inadecvate a ghiozdanului, cu atât mai mult.

Retineți câteva recomandări pe care noi le considerăm foarte utile pentru cei mici: materialul din care este confecționat ghiozdanul trebuie să fie ușor, mânerele trebuie să fie rezistente, curelele trebuie să fie realizate din material de tip elastic, care să aibă o lățime de cel puțin 4 cm și trebuie să fie și căptușite, la care mai adaugăm faptul că, este important să existe și o centură la brâu.

Așadar, întrebați întotdeauna copilul dacă are dureri în spate sau dacă simte amorțeli ale mâinilor. Sunt indicii care vă pot ajuta să descoperiți din timp, eventualele cauze ale unor afecțiuni de coloană!!

Sursa – www.ciao.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment