Simptome noi la persoanele infectate cu tulpina Delta a COVID-19 descoperite de oamenii de stiință din Rusia!

Laura

Un membru corespondent al Academiei de Știițe din Rusia, Serghei Netesov, a declarat că la pacienții care au fost infectați cu tulpina Delta, simptomele gastro-intestinale sunt mai frecvente.

Netesov este șeful laboratorului de bionanotehnologie, microbiologie și virologie al Universității de Stat Novosibirsk (NSU). Acesta a acordat un interviu pentru publicația
Izvestia despre noile simptome identificate, interviu preluat de agenția de presă TASS.

Diminuarea gustului și a mirosului se observă la un număr mai mic de persoane infectate cu tulpina SARS-CoV-2 Delta a Covid-19, care este extrem de contagioasă.

Mai degrabă a existat o creștere a proporției anumitor simptome și o scădere a altora. Există mai puține persoane [n.r.: inclusiv cele infectate cu tulpina delta], ale căror simț al mirosului și al gustului sunt afectate, iar simptomele gastro-intestinale sunt mai frecvente„, a spus când a fost întrebat despre noile simptome ale bolii, la persoanele infectațe cu tulpina Delta.

Astfel de celule sunt prezente în plămâni, pe pereții vaselor de sânge și în intestin. Este foarte probabil că tocmai acest lucru a provocat o schimbare a simptomelor”, a adăugat el.

Tulpina Delta se răspândește într-adevăr mai repede în corpul celor infectați, spune specialistul: „Acest lucru este cunoscut din datele din mai multe țări, astfel încât incidența crește chiar și în țările cu un nivel ridicat de vaccinare„, a explicat Netesov.

                                                                                                 Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                              Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate