Șoc în sistemul bugetar: la Guvern se discută eliminarea totală a voucherelor de vacanță

SocialNews

Guvernul are de acoperit un deficit financiar uriaș și în ciuda tuturor măsurilor pregătite, sumele în plus colectate nu vor acoperi aceste găuri.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, propune eliminarea totală a voucherelor de vacanță pentru bugetari în anii 2024 și 2025.

„Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Guvernul speră  economisească 2 miliarde de lei pe an prin această măsură de austeritate.

Eliminarea voucherelor de vacanță ar reprezenta o mare lovitură și pentru turismul din România. Foarte multe unități de cazare au supraviețuit tocmai datorită voucherelor de vacanță ale bugetarilor.

Ce se discută la Guvern

Guvernul are mai multe scenarii pentru voucherele de vacanță. Până la propunerea lui Marcel Boloș, Guvernul discuta despre o creștere a valorii voucherelor de vacanță de la 1450 de lei la 1600 de lei, dar ar fi urmat să se plătească impozit pentru vouchere.

De asemenea, nu toți bugetarii ar mai fi încasat vouchere. Angajații care depășesc salariul net de 8000 de lei/lună nu ar mai fi încasat vouchere.

 Sursa

  Marcel Ciolacu se ia la trântă cu marile bănci și multinaționalele: lovitură de baros primită în România/DOCUMENT
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment