Spania a început să vaccineze copiii cu vârste între 5 și 11 ani împotriva noului coronavirus

SocialNews

Potrivit Agerpres, raportul EFE a precizat că Spania a început miercuri o campanie de vaccinare împotriva COVID-19 a aproximativ 3,3 milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.Numărul bolilor infecțioase în Spania este în creștere, iar țara este expusă unui risc ridicat.

Potrivit Ministerului Spaniol al Sănătății, acesta intenționează să înceapă miercuri vaccinarea minorilor în centrele de sănătate, școli și centre de abilitare (așa-numitele „centre de vaccinare”).Primul lot Pfizer de 1,3 milioane de doze de vaccinuri pediatrice este gata în fiolă. sănătos.

Doza de vaccin este redusă la 10 micrograme, adică o treime din doza pentru adulți, iar intervalul dintre două injecții este de opt săptămâni în loc de 21 de zile pentru a obține cel mai bun răspuns imun.

În studiile clinice, doza Pfizer pentru copii s-a dovedit a fi eficientă pentru COVID-19 simptomatic, dar răspunsul este mai scăzut la grupa de vârstă 16-25 de ani.

Unele zone decid vaccinarea copiilor în școli, așa că autoritățile sanitare trebuie să obțină acordul membrilor familiei, în timp ce alte zone preferă locuri extrașcolare pentru a asigura sprijinul și acordul părinților.

Potrivit datelor oficiale, având în vedere media națională de 412, copiii rămași sub 12 ani în Spania au o rată de infectare mai mare în ultimele 14 zile (648 de cazuri la 100.000 de locuitori).

În ultimele săptămâni, înainte de sărbătoarea de Crăciun, și în dezbaterea privind întărirea managementului dozei, numărul infecțiilor a crescut treptat, iar minorii au fost vaccinați. Spania recomandă acum persoanelor peste 60 de ani și celor vaccinați cu ser Janssen să primească a treia doză de vaccin, dar aceasta poate fi extinsă la persoanele peste 40 de ani și personalul necesar.

Rata de vaccinare a Spaniei este de până la 90%, iar peste 47 de milioane de persoane au fost vaccinate cu planul complet, dar creșterea numărului de focare și sosirea sărbătorilor au determinat autoritățile din majoritatea regiunilor să ia măsuri, precum care să prezinte certificate verzi pentru a intra în restaurante, săli de sport, spitale sau case de bătrâni etc.

De la începutul pandemiei, 88.542 de persoane au murit în Spania și 5.366.128 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate