Sprijin pentru familiile cu copii din partea guvernului, pentru construcția de locuințe

SocialNews

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți, că actuala guvernare are în vedere sprijinirea familiilor cu unul sau mai mulți copii în ceea ce privește construcția de locuințe.

Este vorba despre credite nerambursabile sau parțial rambursabile.
Natalitatea scăzută pare a fi unul din motivele pentru care oficialii guvernului se gândesc la această formă de ajutorare.
În cadul emisiunii prezentate la postul B1TV, acesta a afirmat faptul că, în anul 1990 numărul copiilor născuți a fost de 300.000 iar în anul 2020 de doar 178.000.
„Vrem să sprijinim familiile în construcţia de locuinţe şi asta vom propune. Toate aceste măsuri vor fi detaliate în proiecte de legi, până la sfârşitul anului. (…) Noi am spus că în acele familii în care este un copil, merge cu credit fără dobândă, unde sunt doi copii mai dai ceva din credit şi doar o parte trebuie rambursată – noi am spus să mergem până la 70% în prima parte, în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii valoarea creditului trebuie rambursată în proporţie de 65%, 60% şi 55%, în funcţie de posibilităţile bugetare. Perioada propusă de către noi va fi de solicitare a creditului între 2022 şi 2028-2029. Trebuie să mergi pe o perioadă mai lungă, ca să aibă această măsură şi efecte în societate”, a detaliat Kelemen Hunor.
În afară de această măsură, mai sunt în vizorul oficialilor și alte măsuri de ajutorare a familiilor cu copii, construcția de creșe, reducerea impozitului pe venitul global în funcție de numărul de copii, indemnizația de îngrijire a copiilor pentru bunici, etc.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate