SUA sunt adevăratul ‘imperiu al minciunilor’

SocialNews

Ministerul chinez de Externe a transmis sâmbătă că Statele Unite sunt adevăratul „imperiu al minciunilor”, ca replică la un raport al Departamentului de Stat al SUA care acuză guvernul de la Beijing că investește anual miliarde de dolari în eforturile de manipulare a informațiilor, scrie Reuters, conform Rador Radio România.

China manipulează mass-media la nivel mondial prin cenzură, culegere de date și achiziții ascunse ale instituțiilor de știri străine, a transmis joi Departamentul de Stat al SUA în raportul său.

Potrivit raportului, care a fost elaborat sub mandatul Congresului pentru a detalia manipularea informațiilor de stat, în pofida resurselor fără precedent alocate acestei campanii, guvernul de la Beijing a înregistrat „eșecuri majore” atunci când a vizat țările democratice, din cauza respingerii de către presa locală și de societatea civilă.

Raportul american a ignorat faptele și este în sine o informație falsă, a transmis Ministerul chinez de Externe într-un comunicat de răspuns. Agențiile Departamentului de Stat al SUA care au produs raportul „au fost sursa informațiilor false și centrul de comandă al ‘războiului cognitiv'”, a replicat ministerul chinez.

„Faptele au dovedit în mod repetat că SUA este adevăratul ‘imperiu al minciunilor'”, se adaugă acolo. Autorităţile de la Beijing încearcă să combată relatările negative despre China pe care le consideră propagate de mass-media globale.Sursa

  5 Life Lessons I've Learned In My 5 Years Of Being Sober
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment