Sunt vaccinați degeaba? Israelul vrea o a patra doză de vaccin

SocialNews

Cel mai mare centru medical Sheba din Israel va efectua teste pentru a măsura eficacitatea celei de-a patra doze de vaccin COVID-19, deoarece țara discută despre posibilitatea lansării unei noi campanii de vaccinare cu doze, care coincide cu stagnarea vaccinării pentru anumite grupuri, raportează EFE.

Un purtător de cuvânt al centrului a spus că experimentul va fi efectuat pe 100 de cadre medicale din centru, care vor fi monitorizați pentru a vedea dacă a patra doză le va crește nivelul de anticorpi. agerpres.ro a scris că majoritatea participanților la acest studiu – care va fi aprobat de Ministerul Sănătății – au participat și la astfel de experimente la Sheba.

În condițiile în care peste 4,1 milioane de israelieni au primit a treia doză de vaccin, în fața situației cauzate de noua variantă Omicron, autoritățile s-au adunat în această săptămână pentru a discuta opțiunile pentru cea de-a patra doză de vaccin în ianuarie. O țară cu o populație totală de 9,3 milioane de locuitori.

Vaccinarea de rapel pare să fi stagnat însă: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se vaccineze. Potrivit ziarului local Haaretz, acești cetățeni nu pot fi considerați „antivaccin”, având în vedere că două doze de vaccinare sunt suficiente. , Nici o treime este necesară doza.

Acest lucru se datorează unor factori precum eficacitatea scăzută a vaccinului, necesitatea de a crește doza în fața noilor variante și scăderea încrederii publicului în vaccinul COVID-19. Aproximativ 670.000 de israelieni eligibili au ales să nu fie vaccinați. Acest lucru îngrijorează guvernul. Guvernul insistă asupra vaccinării complete pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate