Țara cu cele mai multe persoane vaccinate este în alertă. Peste 500 de cazuri grave de COVID-19

Laura

The Times of Israel, potrivit News.ro, relatează faprul că numărul cazurilor grave de covid-19 din Israel a ajuns să fie de peste 500, duminică. Este pentru prima dată după luna martie, în contextul propagării rapide a coronavirusului.

Reprezentanții Ministerului israelian al Sănătăţii au anunţat deja că 524 de pacienţi sunt în stare gravă, 84 de pacienți fiind conectaţi la ventilatoare. În total, în momentul de față, în Israel 877 de oameni infectaţi cu coronavirus sunt în spital.

Rata cazurilor grave este mai mare la israelienii cu vârsta de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat – 134,1 la 100.000 de oameni. La cei vaccinaţi, numărul este mult mai mic 20,
iar la cei cărora li s-a făcut o doză, rata cazurilor grave este de doar 35,5. Sâmbătă s-au raportat 4.145 de noi cazuri de coronavirus. De la miezul nopţii până acum s-au mai înregistrat peste 1.200 de noi cazuri.

Israelul a devenit luna trecută prima ţară din lume care a început să le administreze a treia doză persoanelor de peste 60 de ani. Vineri, s-a început administrarea celei de-a treia doze şi celor de peste 50 de ani. Până duminică dimineaţa, au fost vaccinați cu a treia doză 866.315 israelieni.

                                                                          Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                               Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate