Țara unde poți face 5 ani de închisoare dacă uiți ziua de naștere a soției. De ce s-a adoptat această lege bizară, de fapt

SocialNews

[ad_1]

Pare greu de crezut, dar există o țară unde poți face închisoare dacă uiți ziua de naștere a soției tale. Iată și motivul pentru care s-a adoptat această lege neobișnuită.

În Samoa, o țară polineziană, există o lege ”bizară”. Dacă un bărbat uită ziua de naștere a soției sale, atunci riscă amenzi usturătoare, dar și să ajungă în spatele gratiilor. Motivul pentru care Guvernul a adoptat această lege a fost pentru a menține armonia din căsnicii.

Locuitorii din Samoa consideră că ziua de naștere a soției este un eveniment extrem de important, un prilej de a sărbători și întări legăturile familiale. Polițiștii au sarcina de a monitoriza respectarea legii și de a interveni atunci când se încalcă. Autoritățile desfășoară campanii educative în rândul comunității, iar soțiile sunt informate cu privire la drepturile lor și sunt încurajate să raporteze atunci când partenerii uită zilele lor de naștere.

Legea s-a adoptat pentru armonia căsniciilor

Un aspect interesant al acestei legi este faptul că ea reflectă importanța acordată relațiilor de familie și căsătoriei în societatea samoană. În timp ce unele culturi pun accentul pe aspecte individuale, Samoa subliniază coeziunea și implicarea reciprocă în viața de familie. Această abordare unică reflectă un set de valori care a evoluat într-un mediu cultural specific și care demonstrează angajamentul față de tradiții străvechi.

Desigur, există și critici la adresa acestei legi neobișnuite. Unii susțin că astfel de reguli intră în sfera vieții private și că ar trebui să existe libertate în gestionarea relațiilor personale. Cu toate acestea, susținătorii legii argumentează că aceasta nu încalcă intimitatea cuplurilor, ci promovează o tradiție importantă pentru comunitatea samoană, potrivit a1.ro.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……[ad_2]

Source link

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate