Testul crucial al viitorului lansator Ariane 6, amânat

SocialNews

Testul crucial al viitorului lansator Ariane 6, amânat

Un test crucial al treptei principale a viitorului lansator european Ariane 6, programat pentru 3 octombrie, trebuie amânat după detectarea unei anomalii, a anunţat joi Agenţia Spaţială Europeană (ESA), relatează AFP, conform Agerpres.

Aşa-numitul test „de lungă durată” implică pornirea motorului Vulcain 2.1 al treptei principale a rachetei pe toată durata misiunii sale. Considerat un pas major în campania de calificare Ariane 6, succesul acestui test determină stabilirea unei date pentru lansarea inaugurală a rachetei, programată pentru 2024.

Anomalia detectată se referă la circuitul hidraulic al sistemului care controlează orientarea duzei motorului din treapta principală. Acest sistem „face posibilă menţinerea atitudinii lansatorului” după lansare, precizează un comunicat al ESA.

O analiză a anomaliei este „necesară înainte de susţinerea testului de lansare pe termen lung, care nu mai poate fi susţinut pe 3 octombrie”, potrivit organizaţiei.

Planificat iniţial pentru 2020, primul zbor al Ariane 6, conceput pentru a face faţă concurenţei lansatorului american Space X, a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID -19 şi a dificultăţilor de dezvoltare.Sursa

  președintele Curții Constituționale a demisionat după doar 8 luni
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment