TINA TURNER – O poveste despre succes!

SocialNews
Mandatory Credit: Photo by Richard Young/REX/Shutterstock (9635015az) Adrienne Warren as Tina Turner in 'Tina, The Tina Turner Musical' 'Tina: The Tina Turner Musical' press night, Aldwych Theatre, London, UK - 17 Apr 2018

Cântăreață, actriță, scriitoare și compozitoare pop-rock. Mai este supranumită “Regina Rock and roll-ului”. A devenit cunoscută odată cu formarea grupului The Ike & Tina Turner Revue.

Nume real: ANNA MAE BULLOCK
Data nașterii: 26 noiembrie 1939
Copii: 2
Cetățenie: Elveția
Religie: Budism

Această formație s-a destrămat apoi. Din acest moment cariera solo a Tinei Turner se bucură de un succes excepțional în întreaga lume. Toată lumea o apreciază în egală măsură pentru vocea ei foarte puternică, pentru longevitatea carierei artistice precum și pentru frumoasa sa prezență scenică.
TINA TURNER
A fost prezentată publicului cu acest nume încă din anul 1960. În anul 1962 se căsătorește cu Ike Turner. Căsnicia aceasta urma să se sfârșească, însă, chiar în anul 1976. Divorțul a avut loc în anul 1978. În autobiografia sa “I, Tina: My Life Story” menționează faptul că a fost o victimă a violenței domestice.
Filmul biografic “What’s Love Got to Do with It” din 1993 urmărește viața artistei și relația sa cu Ike Turner.
În anii ’80, Tina Turner se bucură de ceea ce presa numea la acea dată “una din cele mai mari reveniri din istoria muzicii”. În anul 1983 a lansat single-ul Let’s Stay Together. Acesta a fost urmat de albumul Private Dancer în anul 1984.
Acest album conținea cântecul “What’s Love Got to do It” care a câștigat Premiul Grammy. Acesta a devenit primul și singurul hit clasat pe locul întâi în Billboard Hot 100. La vremea respectivă, a fost considerată drept cea mai în vârstă artistă solo cu un hit ajuns în vârful acestui clasament.
În timpul tuneului Break Every Rule World Tour, Tina Turner stabilește o performanță deosebită: cel mai mare public plătitor la concertul unui artist solo – 180.000 de persoane.
Are peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume. Se poate spune faptul că, este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii.
Este prima femeie și primul artist de culoare care a ajuns pe coperta revistei Rolling Stone. Aceasta revistă a clasat-o pe Tina Turner în topul celor mai mari 100 de artiști din istoria tuturor timpurilor.
A câștigat 12 premii Grammy, iar în anul 1986 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.
În anul 2013 s-a recăsătorit cu Erwin Bach.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate