Tipuri de virusuri gripale dispărute în contextul pandemiei de COVID-19

SocialNews

Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că, a fost atât de puțină transmisie gripală în timpul pandemiei de COVID-19, încât, este foarte posibil ca unele tipuri de virusuri gripale să fi dispărut deja.

În timpul pandemiei de COVID-19, cazurile de gripă au scăzut la valori minime istorice. Este vorba despre un fenomen pe care experții îl atribuie purtării măștilor si luării altor măsuri de precauție pentru combaterea noului coronavirus.
Mai mult decât atât, două tipuri de virusuri nu au apărut în nici o analiză medicală din ultimul an.Experții se află în felul acesta într-o mare dilemă. Ei nu știu deocamdată dacă aceste două tipuri de virusuri gripale au dispărut sau nu cu desăvârșire.
Doar două familii de virusuri gripale cauzează gripa sezonieră. Respectiv, gripa A și gripa B. Virusurile gripale A sunt împărțite în “subtipuri ” conform celor două proteine de pe suprafața lor, cunoscute sub numele de hemaglutinină (H) și neuraminidază (N), potrivit declarațiilor Centrului pentru Controlul Bolilor Preventive (CDC).
În prezent, H1N1 și H3N2 circulă la oameni. Virusurile gripale tip B nu au subtipuri. Cu toate acestea, ei sunt împărțiți în două linii cunoscute sub numele de B/Yamagata și B/Victoria.
Tulpinile care nu au mai fost detectate, încă din luna martie 2020, sunt 3C3A (subdiviziune din grupul virusal H3N2) și, respectiv, linia B/Yamagata.
Cercetătorul Trevor Bedford, biolog de calcul la Institutul Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle a precizat următorul lucru: “Cred că are o șansă semnificativă să dispară cu totul”, referindu-se la varianta de virus gripal H3N2.
Interesantă este și declarația directorului Centrului pentru Studiul Ecologiei din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – “Fară îndoială, diversitatea virusurilor gripale aflate în circulație va fi modificată. Cât de mult va fi schimbată și cât de mult timp va rămâne așa, acestea sunt întrebările principale. Însă, nu am mai văzut așa ceva până acum.”

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate