TIR cu aproape 23 de tone de aluminiu aduse din Slovenia, întors din vama Petea

SocialNews

Un TIR care transporta aproape 23 de tone de deşeuri de aluminiu aduse din Slovenia a fost întors din vama Petea, înapoi în Ungaria, nefiind îndeplinite condiţiile legale de transport transfrontalier a acestei categorii de materiale, informează, joi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetăţean sloven, în vârsta de 37 de ani care conducea un autovehicul înmatriculat în Slovenia, cu care transporta deşeuri din aluminiu.

Marfa urma să ajungă la o societate comercială din judeţul Satu Mare.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 22.900 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale (firma destinatară nu deţine instalaţii pentru valorificarea deşeurilor transportate din Slovenia)”, precizează sursa citată.

Drept urmare, autorităţile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.Sursa

  Accountants and Advisors Certified Public Accountants
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment