Trei persoane reținute în cazul politicianului catalan împușcat în față, la Madrid

SocialNews

Trei persoane au fost reținute în cazul politicianului catalan împușcat în față, la Madrid, în urmă cu 12 zile.

Unul dintre suspecți a fost reținut în orașul portuar Malaga, în sudul țării, iar ceilalți doi în Granada, a declarat pentru Reuters o sursă din poliție. Doi dintre ei sunt bărbați spanioli, iar cel de-al treilea reținut este o femeie britanică, potrivit mediafax.

Alejo Vidal-Quadras a fost împușcat în față pe un trotuar din cartierul de lux Salamanca, în centrul Madridului, la 9 noiembrie, de către un bărbat aflat pe motocicletă.

Politicianul conservator, în vârstă de 78 de ani, a supraviețuit atacului, glonțul trecându-i prin maxilar. El se află încă în spital, în recuperare după o dublă fractură a maxilarului, a anunțat marți spitalul, dar face „progrese bune”.

Vidal-Quadras este fostul șef al Partidului Popular (PP) de centru-dreapta din Catalonia și unul dintre fondatorii partidului de extremă dreapta Vox din Spania. El a fost vicepreședinte al Parlamentului European între 2009 și 2014.

Grupul de opoziție iranian cu sediul la Paris, Comitetul Consiliului Național al Rezistenței Iranului, l-a descris ca fiind un aliat de nădejde și a dat vina pe guvernul iranian pentru atac.

Poliția nu a confirmat o astfel de teorie, iar un purtător de cuvânt al Ambasadei Iranului la Madrid a refuzat să comenteze.

În octombrie 2022, Vidal-Quadras a fost inclus pe o listă de sancțiuni iraniene, ca răspune la unele sancțiunile impuse de Uniunea Europeană în urma morții tinerei iraniano-kurde de 22 de ani Mahsa Amini. Sancțiunile iraniene au inclus o interdicție de viză și de intrare pentru Vidal-Quadras și confiscarea oricărei proprietăți în Iran.Sursa

  Marcel Ciolacu, replică după ce Florin Cîțu l-a acuzat de trafic de influență: 'N-a înțeles nimic' (VIDEO)
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment