TURMENICUL – Un condiment care poate preveni apariția tumorilor!

SocialNews

Curcuma este o plantă care se cultivă în sudul Asiei și în nordul Australiei. Ea este folosită de peste 4000 de ani. Este foarte utilizată în India, atât în domeniul gastronomic cât și ca remediu natural, datorită propietăților ei terapeutice.

În lume există mai mult de 130 de specii de curcuma, susțin specialiștii. Florile plantelor au culori diferite, în funcție de fiecare specie. Originar din Asia de Sud-Est, turmenicul este una din cele 130 de specii de curcuma. Aceasta se cultivă de mai bine de 200 de ani. Cel mai mare producător de turmenic este India (80% din producția mondială!). Mai este cultivat însă și în America de Sud, în Africa și în Indonezia.
Se înrudește cu ghimbirul și mai este cunoscut și sub denumirea de șofran indian, datorită culorii sale galbene.
Condimentul turmenic se obține din rădăcina plantei Curcuma Longa, printr-un procedeu relativ complex.
Turmeric
În compoziția sa se găsesc curcuminoide, compuși chimici care au propietăți medicinale remarcabile. Una dintre aceste substanțe medicinale este curcumina, care are efecte foarte bune antiinflamatorii și antioxidante.
Foarte important este faptul că acest condiment trebuie consumat împreună cu piperul negru. Piperina din piper generează o mai bună absorbție a curcuminei, mai precis cu 2000% potrivit unor cercetări realizate de oamenii de știință de la Colegiul Medical St. John din Bangalore, India.
Curcumina este componenta principală care împiedică dezvoltarea celulelor tumorale și reduce inflamațiile din organism. Oamenii de știință suțin faptul că efectele antiinflamatorii sunt similare cu cele ale medicamentelor pe bază de fenilbutazon și hidrocortizon.
Turmenicul nu este toxic, comparativ cu aceste medicamente!!
Neutralizează cu succes radicalii liberi din organism care determină îmbătrânirea timpurie a organismului uman. În artrită, acești radicali liberi duc la inflamația articulațiilor și la apariția unor dureri mari.
Cercetătorii au demonstrat faptul că, turmenicul oferă protecție împotriva bolilor neurovegetative. În țările unde acesta este folosit ca și condiment, prezența afecțiunilor neurovegetative este foarte redusă. Curcumina produce bilirubină antioxidantă. Aceasta protejează creierul de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Este folosit și pentru tratamentul bolii Chron, pentru colitele ulcerative. Inhibă cu succes agenții importanți ai inflamației celulare (NF kappa-B). Stabilizează foarte bine și nivelul glicemiei, mai ales în combinație cu alte plante medicinale.
Este eficient și în lupta cu virusurile, gripa și herpesul se pot vindeca cu ajutorul acestuia.
Administrarea a 1000 mg de curcumină zilnic, timp de 6 săptămâni, a generat un efect similar cu medicamentele antidepresive. Aceste rezultate au fost obținute în urma unor studii medicale realizate de cercetătorii din India.
Un alt efect foarte valoros al turmenicului este protecția cardiovasculară pe care o oferă. Împiedică cu succes deteriorarea vaselor sangvine, apariția accidentelor vasculare cerebrale și chiar și atacurile de cord. Previne și apariția aterosclerozei precum și afecțiunile cardiace asociate cu diabetul.
tumeric
Faptul că turmenicul conține vitamina B6, determină menținerea în limite normale a nivelului de homocisteină. Este substanța direct corelată cu deteriorarea pereții vaselor de sânge. Susține și sistemul imunitar, tratează cu succes problemele gastrice și scade nivelul colesterolului.
Dacă sunteți interesat de consumul acestui condiment în scop terapeutic este foarte indicat să discutați despre acest lucru cu medicul dumneavoastră de familie, pentru ca efectele lui să nu suprapună peste efectele medicamentelor pe care le luați deja. De asemenea, nu este deloc inutilă programarea unei consultații la un medic de medicină naturistă, pentru a ști exact care sunt dozele necesare pentru a obține efectele dorite.
turmeric

Dacă aveți probleme de coagulare a sângelui, tulburări gastrice sau dacă sunteți alergic sau suferiți de constipație, nu este recomandat să consumați acest condiment minune!

Pe site-ul www.vegis.ro am descoperit o foarte interesantă rețetă de turmenic care se poate realiza foarte ușor.
Lapte auriu
O jumătate de cană cu apă
¼ de turmenic pudră
O jumătate de linguriță de piper măcinat
Toate ingredientele se amestecă la foc mic până când se obține o pastă. Se poate păstra în frigider maxim 3 săptămâni.
Se poate pune o linguriță din această pastă într-o cană cu lapte călduț, lapte de migdale, cocos sau soia, la care se poate adăuga o linguriță de ulei de cocos sau de miere. Se bea seara, înainte de a culcare.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate