Twitter dezactivează trimiterea de tweet-uri prin SMS după ce CEO-ul este piratat

SocialNews

Twitter a dezactivat temporar funcționalitatea de tweeting prin mesaj text la câteva zile după ce caracteristica a fost utilizată greșit de către hackeri. Atacatorii au încălcat contul directorului general al Twitter, Jack Dorsey, pentru a tweeta o insultă rasială, amenințare cu bombă și alte mesaje grosolane.

Capacitatea de a tweet prin text a fost destul de importantă pentru Twitter la începutul vieții serviciului, dar astăzi este o caracteristică relativ depășită a platformei, deoarece majoritatea oamenilor folosesc aplicația mobilă.

Funcția, care permite postarea tweet- urilor în rețeaua socială prin intermediul mesajelor, încă există și vă permite să trimiteți un număr text, cum ar fi 40404, și să aveți acel conținut postat în contul dvs.

Deși inofensiv, acest lucru poate cauza probleme reale atunci când numărul de telefon al cuiva este furat , o tehnică pe care hackerii o folosesc din ce în ce mai mult pentru a compromite conturile, având în vedere lipsa de securitate asupra acestora de către operatori.

Având în vedere acest lucru, vom explica în acest conținut exact ce a motivat întreruperea temporară a serviciului. Continuă să citești și verifică-l!

Înțelegeți de ce funcționalitatea a fost suspendată

Vinerea trecută, după ce hackerii au obținut acces la numărul lui Dorsey, au putut folosi mesaje text pentru a posta cu numele ei de utilizator, chiar și fără a fi conectați la contul ei.

Twitter spune că face schimbarea „ pentru a proteja conturile oamenilor ”. Serviciul a dat vina pe operatorii de telefonie mobilă, spunând că trebuie să abordeze vulnerabilitățile care permit acest tip de utilizare greșită.

Twitter a mai spus că trebuie să-și îmbunătățească sistemul de autentificare cu doi factori (2FA), care se bazează și pe mesaje text și ar putea fi compromis în același mod.

Se pare că funcția text-to-tweet poate fi lăsată dezactivată o perioadă de timp în majoritatea țărilor. Twitter a spus că va reactiva în curând funcția în țările care se bazează pe SMS pentru o comunicare fiabilă și că va investi într-o „strategie pe termen lung” pentru această funcție, dar nu a detaliat despre ce va fi aceasta.

Ceea ce sa întâmplat cu Twitter nu este vina serviciului, ci mai degrabă crearea unei funcționalități care nu a prezis ceea ce trăim astăzi . Scenariul actual se caracterizează printr-o concentrare mare a activității și a datelor pe telefoanele mobile și puțină securitate din partea operatorilor de telefonie.

În sfârșit, cu astfel de evenimente putem observa că companiile care depind de platformele tehnologice pentru a se impune trebuie să fie mereu la curent cu politicile de securitate și riscurile pe care le implică.

Ți-a plăcut să fiu la curent cu aceste știri, așa că vezi și alte știri despre rețelele sociale!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate