UE face o propunere lui Vladimir Putin: Este vorba despre persoanele vaccinate

SocialNews
Sediul Comisiei Europene, in Bruxelles, 25 martie 2014. OCTAVIAN CARARE / MEDIAFAX FOTO

Agenția de știri TASS l-a citat pe ambasadorul UE la Moscova spunând că UE a propus Rusiei să discute împreună posibilitatea recunoașterii reciproce a certificatelor sale de vaccinare anti-COVID-19, informează Reuters.

Până în prezent, Rusia a aprobat patru vaccinuri COVID-19, dar niciunul nu a fost aprobat în Uniunea Europeană. La rândul lor, autoritățile de la Moscova nu au aprobat niciun vaccin COVID-19 produs în străinătate.

TASS l-a citat pe ambasadorul Uniunii Europene la Moscova, Markus Ederer, spunând că grupul european cu 27 de state membre are certificate digitale care permit cetățenilor săi să călătorească liber în Uniunea Europeană și o lege care stabilește posibilități. Recunoașterea certificatelor similare.

„În acest spirit, l-am contactat pe ministrul rus al Sănătăţii şi i-am propus să discutăm pentru a vedea dacă Rusia ar fi interesată de un astfel de mecanism”

, a declarat Markus Ederer, scrie agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov (Dmitry Peskov), adresându-se reporterilor participanți la conferință după declarația lui Markus Ederer, a declarat că se poate găsi un compromis cu privire la această problemă.

Autoritățile din Moscova și din diferite regiuni ale Federației Ruse au luat măsuri severe pentru a încuraja oamenii să fie vaccinați împotriva noului coronavirus, inclusiv vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

Kremlinul a atribuit recentă creștere accentuată a numărului de cazuri în Rusia deltei mai contagioase și reticenței rezidenților ruși de a se vaccina, în ciuda utilizării pe scară largă a vaccinului COVID-19 în toată țara.

Primarul Moscovei a declarat joi că situația epidemiologică din capitala Rusiei s-a stabilizat treptat, dar bilanțul zilnic al țării cu noi cazuri este încă la un nivel ridicat.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate