Un europarlamentar român a obținut aproximativ 1 milion de euro pentru dezvoltarea unei platforme de sprijin pentru IMM-uri

Laura

Pe lista proiectelor pilot susținute de executivul european, se află și proiectul propus de către europarlamentarul Victor Negrescu din România.

Am propus Comisiei Europene crearea unui birou unic digital pentru IMM-uri, sub forma unei platforme interactive, care să ofere antreprenorilor europeni și români informații, consultanță și sprijin pentru accesarea fondurilor europene și a oportunităților oferite de piața unică europeană. Prin intermediul acestui instrument vor fi organizate cursuri pentru antreprenori, se va facilita accesul la informațiile privind instrumentele financiare și se vor asista IMM-urile privind accesul la piața din alte state europene”, a declarat europarlamentarul român.

Victor Negrescu a mai precizat faptul că, reprezentanții Comisiei Europene au decis să mai acorde încă aproximativ 1 milion de euro pentru dezvoltarea serviciilor suport. Anterior acestei finanțari, Comisia Europeană a mai acordat o sumă similară pentru dezvoltarea platformei. Victor Negrescu este membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

În activitatea sa de europarlamentar, Victor Negrescu a realizat proiecte pilot în valoare de peste 70 milioane de euro. El este unul dintre membrii Parlamentului European cu cele mai multe inițiative în acest sens.Sursa – www.stiripesurse.ro

Sursa fotografiei – www.pexels.ro

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate