Un nou vaccin este în curs de dezvoltare! Experiența voluntarilor români în studiul clinic Novavax

image1170x530cropped.jpg

Un participant român în calitate de voluntar la un test clinic al vaccinului COVID a spus că indiferent ce este, este sigur, a fost incredibil de atent studiat și va fi aprobat doar dacă rezultatele studiului sunt impecabile.

Potrivit unei postări de pe pagina Ro Vaccinare, Silvia Câmpeanu a participat în calitate de voluntar la cercetarea Novavax. Ea a spus că a primit două doze de vaccin și două doze de placebo la momente diferite și că sângele i-a fost recoltat pentru testare aproximativ la fiecare 6 săptămâni.

„Am încheiat un an și 2 luni de voluntariat dedicat memoriei tatălui meu, răpus de Covid. Un an și-un pic, incredibil, plin de emoții, și vreau să împărtășesc cu voi câteva momente importante pentru mine în cadrul studiului”, spune voluntara.

Ea povestește că primele doze de ser le-a primit anul trecut în noiembrie.

„Am fost atât de convinsă că am primit vaccinul, încât la câteva ore după administrare, a început meniul efectelor adverse: febră, vărsături, dureri musculare, leșin, erupții cutanate, palpitații, tuse, dificultăți de respirație. Noaptea am avut frisoane, dimineața am mai tras o tură de leșin în baie. Câteva zile am tușit încontinuu. Am fost, evident, testată, consultată, reconsultată de medici. După a doua doză, scenariul s-a repetat. În aplicația în care fiecare voluntar menționa efectele secundare, cred că am scris zilnic și am umplut rubrica de raportări. Soțul meu, voluntar și el, n-a avut nimic în afară de un somn bun în nopțile după administrarea serului”, a spus Silvia Câmpeanu.

Conform acesteia, în a doua etapă, numită cross-over, cei ce în prima etapă au primit vaccin, au primit placebo, și invers.

  Cercetătorul Octavian Jurma atrage atenția supra faptului că, varianta Delta este mult mai infecțioasă și afectează tinerii

„În a doua etapă, în afară de o poftă super mare de cafea, nu am trăit nimic interesant. Nici măcar durere la locul injectării. Când a venit momentul de unblinding, m-am simțit ultima fraieră când am aflat că în prima fază am primit ser fiziologic. Am primit două doze de ser fiziologic și am făcut ca toate visele, și toate durerile și sufocările și leșinurile vieții au fost provocate de mintea mea panicată/ emoționată/ anxioasă. Am leșinat, am avut febră (38.3), mi-a fost rău, voi înțelegeți? Da, așa funcționează placebo”, a mai spus voluntara.

Ea susține că majoritatea efectelor secundare au fost raportate de primitorii de placebo: „Suntem vreo 50.000 de voluntari în studiul ăsta, pe toate continentele, și în afară de vreo 8 (opt) crize de fiere, raportate de persoane cu calculi biliari existenți, nu există efecte secundare raportate de primitorii de vaccin. Da, am făcut și un test de anticorpi, și am un număr cu 5 cifre. Să-mi trăiască. Și pentru că tot procesul aprobării vaccinului produs de Novavax e întârziat, NHS (Serviciul Național de Sănătate din UK) a decis să mai facem încă două doze de Pfizer pentru a avea o schemă de vaccinare completă, ca să putem călători. Soțul meu a făcut și un J&J între timp, îl prinde sfârșitul de an cu 3 scheme complete de vaccinare”, a mai scris aceasta.

Silvia Câmpeanu spune că a vrut să împărtășească aceste momente pentru a asigura că „vaccinul, oricare ar fi el, este sigur, este studiat incredibil de atent, că fiecare aprobare este dată doar după rezultate impecabile în studii, că nu se face nici cea mai mică eroare și că nici cel mai mic pas nu este sărit”.

  NBA a amânat cinci meciuri din cauza Covid-19

Sursa: Stiri pe Surse

Recomandari:

Medicii nu au primit nici un ban pentru campania de vaccinare!
IMUNITATE- Ghimbirul și efectele lui benefice
Spania a început să vaccineze copiii cu vârste între 5 și 11 ani împotriva noului coronavirus
Se poate ajunge de la o banală infecție ..... la infarct!
Rafila nu este de acord cu punctul de vedere al OMS cu privire la vaccinare: 'Ca unică măsură, nu es...
Poliția a confiscat SUTE de litri de reactivi expirați folosiți de spitalele private și de stat!
Expertii germani: Pandemia intră într-o nouă dimensiune. Este necesar să se limiteze contactul inter...
Serviciul Public de Sănătate (NHS) din UK susține faptul că 56% dintre pacienții Covid din Anglia au...
O aspirină pe zi, ne poate proteja de infecția cu COVID-19 și de formele grave ale bolii!
Varianta Delta - O persoană infectată generează mai multe cazuri secundare
Intoxicaţia cu apă poate fi fatală!
SANADOR-Tratament pentru accidentul vascular cerebral în regim de urgență
Țara cu cele mai multe persoane vaccinate este în alertă. Peste 500 de cazuri grave de COVID-19
Spania. Primul vaccin propriu anti-Covid 19 va fi testat clinic.
Epidemiolog Octavian Jurma: Valul Omicron va începe în jurul datei de 15 ianuarie
Sunt vaccinați degeaba? Israelul vrea o a patra doză de vaccin
Anthony Fauci spune că vaccinul în două doze de la Moderna nu are niciun efect asupra tulpinii sud-a...
Replică acidă pentru ministrul Sportului: "Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane"!
Medicament minune pentru COVID-19 realizat în Israel!
Vaccinul Pfizer poate provoca tulburări sanguine rare (studiu israelian)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *