Un pod suspendat din Peru a fost construit doar în câteva zile

SocialNews
Incredibil dar adevărat! În regiunea Cusco din Peru, mai precis în localitatea Huichiri, a fost construit un pod suspendat prin tehnici tradiționale de împletire a funiilor în doar câteva zile.

Vechiul pod, Q’eswachaka fusese folosit… mai mult de 500 de ani, pentru a conecta comunitățile despărțite de râul Apumaric. Acesta, după o îndelungată folosință, s-a prăbușit în luna martie a acestui an.

Potrivit publicației The Guardian, membrii comunității afectate au decis să reconstruiască podul vechi care avea o lungime de aproximativ 30 de metri. Metoda folosită a fost tradițională, respectiv prin împletirea unor funii.

În anul 2013, reprezentanții UNESCO au recunoscut tehnica tradițională prin care a fost realizat podul Q’eswachaka ca fiind deosebită și a inclus-o în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității.

Sursa – www.digi24.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate