Un turist român a fost arestat pentru că a furat bucăţi de marmură de pe Acropole

SocialNews

„Nu ştiam că este interzis” – le-a declarat el autorităţilor

Un incident inedit a fost semnalat marţi (19/9) dimineaţă pe Acropola din Atena, după ce un turist român a desprins două bucăţi de marmură, declarând ulterior autorităţilor că nu a ştiut că fapta sa este ilegală, relatează I Efimerida citat de Rador Radio România.

Potrivit informațiilor ziarului nostru, totul a început când un paznic al sitului arheologic al Acropolei l-a zărit pe turist pe Stânca Sacră sprijinindu-se cu mâna de monumentul Propileelor.

Dându-şi seama că ceva nu este în regulă, paznicul s-a apropiat de el și în urma unei cercetări, a constatat că ținea în mâini două bucăţi de marmură luate din situl arheologic. L-a condus imediat la ieşirea din sit, unde a fost preluat de polițiștii de la Subdirecția Patrulare.

„Erau desprinse, nu am făcut nicio stricăciune”, le-a spus el poliţiştilor

Bărbatul, care a fost în cele din urmă arestat pentru furt calificat și încălcarea legii „cu privire la protecția patrimoniului cultural”, ar fi susținut în faţa polițiștilor că nu știa că fapta sa este ilegală și că nu a provocat în niciun fel deteriorarea monumentului, deoarece bucăţile de marmură erau desprinse.

Potrivit informațiilor, bucăţile de marmură au fost confiscate și au fost trimise la Inspectoratul pentru Antichități pentru evaluare arheologică. Persoana arestată urmează să fie adusă astăzi la Parchetul din Atena, în cadrul procedurii pentru prindere în flagrant delict.Sursa

  Producătorul de la Mioveni a atins o bornă importantă
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment