UNESCO -Cetățile dacice din Munții Orăștiei

SocialNews

Au fost construite între secolele 1 î.Hr și 1 d.Hr, sub dominație dacică. Sunt de o impresionantă valoare și frumusețe pentru neamul românesc!

Ele reprezintă o îmbinare a tehnicilor și conceptelor arhitecturale religioase și militare din epoca târzie a epocii fierului. Toate cele 6 cetăți defensive au reprezentat nucleul Regatului Dacic. Acesta a fost cucerit de romani la începutul secolului al II-lea.
Cetatea Sarmizegetuza a fost capitala statului Dac, precum și cel mai important centru militar, religios și politic de atunci. În acea perioadă, poporul dac se afla la un nivel ridicat de dezvoltare: drumuri pavate, ateliere de sticlă, ateliere pentru prelucrarea fierului, apeducte, sistematizare militară, etc.
Cetățile dacice
Șase fortărețe au constituit sistemul defensiv al lui Decebal: Sarmizegetuza Regie, Luncani- Piatra Roșie, Costești-Blidaru, Costești – Cetățuie, Cîpâlna și Bănia. Toate aceste cetăți fac parte, astăzi din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate