Ursula von der Leyen, un nou mandat la șefia Comisiei Europene? Mario Draghi nu este interesat de propunerea lui Macron

SocialNews

„Tratatele (europene) prevăd că preşedintele Comisiei este ales ţinând cont de rezultatul alegerilor pentru noul Parlament European”, a amintit Tajani, vorbind la o ceremonie la Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea din Fabriano, unde a participat ca naş la botezul unei fete nigeriene care s-a reunit cu mama ei, un oaspete al comunităţii.

„PPE îşi va desfăşura Congresul la Bucureşti în februarie şi cred că vom confirma candidatura Ursulei von der Leyen”, a răspuns Tajani unei întrebări adresate de presă despre posibilitatea ca fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, de asemenea fost premier italian, să fie propus de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

„Va trebui să aşteptăm răspunsul votului popular şi vom decide pe baza indicaţiilor date astfel de cetăţenii europeni”, a adăugat vicepreşedintele PPE.

Ziarul italian La Repubblica a scris vineri că preşedintele Macron se află în contact cu alţi lideri europeni în legătură cu un posibil acord pentru candidatura lui Mario Draghi pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Dar surse apropiate fostului premier italian, citate de agenţia ANSA, afirmă că el nu este interesat de acest post.

Fostul premier italian Mario Draghi nu este interesat să devină președinte al Comisiei Europene

Fostul premier italian Mario Draghi nu este interesat să devină președinte al Comisiei Europene, a declarat o sursă apropiată lui Draghi. Asta după ce La Repubblica a relatat că președintele francez Emmanuel Macron face presiuni asupra altor lideri europeni pentru a ajunge la un acord cu Draghi.

Fostul premier italian Mario Draghi nu este interesat să devină președinte al Comisiei Europene, a declarat vineri o sursă apropiată lui Draghi, răspunzând unui articol din presă potrivit căruia acesta ar fi fost alegerea Franței pentru această funcție, notează Reuters.

Cotidianul italian La Repubblica a relatat că președintele francez Emmanuel Macron face presiuni asupra altor lideri europeni pentru a ajunge la un acord cu Draghi pentru șefia Comisiei.

Actualul președinte al Comisiei, Europene, Ursula von der Leyen, al cărei mandat expiră anul viitor, ar putea deveni noul secretar general al NATO, funcție care se va elibera în primăvară, adaugă ziarul.

Biroul președintelui Macron a arătat că nu are niciun comentariu de făcut cu privire la aceste informații, care citează surse diplomatice de la Paris și Bruxelles.

Draghi a condus Banca Centrală Europeană din 2011 până în 2019. El a fost prim-ministru al Italiei în perioada 2021-2022.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate