Vaccinarea obligatorie ar putea avea efect de bumerang, susține Dr. Adrian Marinescu!

SocialNews

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, nu este de acord cu vaccinarea obligatorie. În ultimul timp, se vehiculează din ce în ce mai mult în media teoria potrivit căreia, în curând, vaccinarea va deveni obligatorie. Cele mai vizate domenii sunt sănătatea și educația. Deja se discută despre faptul că, medicii care au refuzat să se vaccineze vor fi obligați să plătească contravaloarea testelor pentru boala COVID-19.

Întrebat despre acest lucru, medicul Adrian Marinescu spune că decizia nu ar fi una deloc bună.

Partea de imunizare nu ţine doar de vaccin. Din fericire, ce vorbeam mai la început şi spuneam că cei care trec prin boală şi au imunitate de scurtă durată se pare că acolo e o discuţie legată de celule, nu numai de anticorpi. Ştiţi, e sportul naţional să ne măsurăm anticorpii şi facem o comparaţie cu ce are vecinul.

Partea celulară e importantă şi foarte probabil ţine mult mai mult imunitatea decât ne-am gândit noi la început. Aici ar putea fi următoarea logică, dacă vorbim de români. Probabil că jumătate din populaţia României s-a imunizat, că au fost cei mai puţini care s-au vaccinat, că au fost cei care au trecut prin boală cu acte. Spun cu acte, pentru că au fost testaţi, dar mai sunt şi cei care au trecut prin boală fără să ştie. Îi punem şi pe ei în calcul. Întotdeauna numărul era real mult mai mare”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

                                                                                    Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                           Sursa fotografiei – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate