Vârsta de pensionare a bărbaților și femeilor va fi aceeași!

SocialNews

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a declarat că Guvernul României va egaliza treptat, vârsta de pensionare pentru femei și pentru bărbați. Aceasta a afirmat și faptul că vârsta de pensionare este diferită față de cea a bărbatilor doar în România și în Polonia.

Potrivit declarațiilor sale, actuala lege a pensiilor are un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare. Conform noilor proiecte, atât femeile cât și barbații se vor pensiona atunci când vor împlini vârsta de 65 de ani.
“Acum vârsta de pensionare a femeilor este de doar 6,7 ani. La anul aceasta va crește”. Tot aceasta, a mai declarat că se va merge spre “egalizarea vârstei de pensionare și în nici un caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”. a declarat Raluca Turcan 
Vârsta de pensionare a bărbaților și femeilor va fi aceeași!Ministrul Muncii mai precizează faptul că, românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului 2022. începând cu anul 2023, vor avea inclusiv posibilitatea să acceseze dosarul privat de pensie în format electronic, după ce procesul de digitalizare a sistemului se va finaliza.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate