verificări la sânge și cozi de aproape 20 km

SocialNews

După șoferii polonezi, acum Poliția slovacă blochează camioanele ucrainene: verificări la sânge și cozi de aproape 20 km

Poliția, inspectorii de muncă și oficialii Departamentului de Transport din Slovacia efectuează verificări asupra camioanelor ucrainene blocate la granița cu Slovacia, a declarat Ministerul Transporturilor din Slovacia într-un comunicat din 15 noiembrie.

Linia este formată în principal din vehicule ucrainene, dintre care multe nu îndeplinesc cerințele și lipsesc anumite documente, consideră ministerul, relatează Kyiv Independent.

Autoritățile verifică starea vehiculelor, documentele vamale, dacă camioanele sunt supraîncărcate, dacă șoferii fac pauzele necesare și dacă șoferii consumă alcool.

Cozile uriașe de camioane ucrainene s-au format la granița dintre Slovacia și Ucraina, după ce șoferii de TIR polonezi au început să blocheze trei puncte de trecere a frontierei pe 6 noiembrie, în semn de protest față de liberalizarea regulilor de transport pentru camioanele ucrainene.

După ce a început protestul de la granița cu Polonia, camioanele au deviat către punctul de trecere a frontierei Vysne Nemecke din Slovacia, provocând o coloană de 18 km pe 11 noiembrie.

Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei a raportat pe site-ul lor că, în dimineața zilei de 16 noiembrie, camioanele trebuie să aștepte în medie 41 de ore pentru a intra în Ucraina din Slovacia.

Voluntarii din filiala locală a ONG-ului Malteser International oferă apă, băuturi calde, gustări și un loc de căldură șoferilor de camion și oficialilor care efectuează verificările, a declarat Ministerul Transporturilor Slovac.

  Lovitură pentru Hamas chiar din partea celui mai important susținător

Controalele intensificate vin după ce Uniunea Transportatorilor Rutieri din Slovacia (UNAS) a amenințat și ea că va bloca complet trecerea frontierei dacă Comisia Europeană nu decide să elibereze din nou autorizații pentru camioanele ucrainene, a informat presa slovacă.

Președintele UNAS, Stanislav Skala, a spus că problema trebuie discutată la următoarea reuniune a Consiliului de Miniștri de la Bruxelles la începutul lunii decembrie și că UNAS i-a cerut ministrului Transporturilor din Slovacia să propună modificări ale regulilor.

Conform regulilor UE, camioanele ucrainene nu au nevoie de permise până la 30 iunie 2024, după ce UE și Ucraina au semnat un acord în iunie 2022 pentru liberalizarea regulilor de transport.

Dacă permisele nu vor fi restabilite, „atunci UNAS este dispusă să sprijine imediat transportatorii polonezi la graniță și va bloca trecerea frontierei pentru transportatorii ucraineni din partea slovacă”, a citat  publicația Pravda Skala.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment