Video | Episcopul le-a cerut românilor să renunțe la „magia Crăciunului”: „Crăciunul nu este magie, Crăciunul este viață, adevăr și realitate”

SocialNews

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a vorbit despre realitatea spirituală și istorică a Nașterii Domnului într-un discurs susținut duminică, 12 decembrie, la Catedrala din Baia Mare.

Acesta este în contrast puternic cu noua tendință de restrângere a informațiilor religioase.

Sfântul Părinte Iustin le-a povestit credincioșilor despre pericolele din spatele prefacerilor, care au fost construite în jurul vânzărilor de Crăciun.

”Să nu spunem şi să nu folosiţi aceste cuvinte ‹magia Crăciunului›. Crăciunul nu-i magie. Crăciunul-i viaţă, îi adevăr, e realitate, nu-i magie. Să nu folosiţi cuvântul ‹magia Crăciunului›. Acesta, magia, îi cuvânt păgân. Îi cuvânt roman, păgân. Crăciunul este realitate, nu-i magie. Hristos s-a întrupat. Este adevăr. Duhul Crăciunului, nu magia Crăciunului. Lumina sărbătorilor Crăciunului. Bucuria Crăciunului. Asta să vă întâmpine când facem urări.

Pentru tot ce ne-a dăruit, Îi mulţumim lui Dumnezeu. Îi mulţumim pentru că ne dăruieşte sărbătorile”, a adăugat ierarhul în încheiere.

În predica sa, ierarhul a vorbit și despre textul evanghelic duminical, „Pilda celor poftiți la cină”, și a subliniat „bucuria de a prânzi împreună cu Dumnezeu în Împărăţia Cerurilor”.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate