Video | Vladimir Putin amenință SUA și vorbește despre al treilea război mondial: „Lumea știe că nu va câștiga din acest război”

SocialNews

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că sunt implicate în  incidentul de la Marea Neagră împotriva distrugătorului britanic HMS Defender de săptămâna trecută, la o întâlnire anuală cu întrebări și răspunsuri cu rușii, numind aceasta o „provocare”.

Potrivit News.ro, Rusia a anunțat pe 23 iunie că a tras un foc de avertizare asupra distrugătorului HMS Defender, obligându-l să părăsească apele pe care Moscova le consideră apele sale teritoriale, care sunt situate în apropierea Peninsulei Crimeea din Ucraina și anexate în 2014 Peninsula Crimeea.

Londra a negat că nava ar fi ținta împușcăturii și a răspuns că „face o trecere inofensivă prin apele teritoriale ucrainene” și este „complet corectă”.

”Este vorba despre o provocare”, a declarat Putin miercuri într-o sesiune anuală de întrebări și răspunsuri TV cu poporul rus.

”Nu doar britanicii, dar şi americanii au luat parte”, a denunţat, dând asigurări că Moscova a interceptat în ziua incidentului un ”avion de recunoaştere american” în zonă.

”De ce să faceţi asta? Pentru a arăta că nu recunoaşteţi (anexarea) Crimeei? Să nu o recunoaşteţi, dar de ce provocaţi?”

, a denunţat el.

Rusia a declarat că a tras focuri de avertizare de pe o navă de patrulare de frontieră și a folosit o aeronavă Su-24M pentru a „efectua bombardamente preventive de-a lungul cărării distrugătorului”.

”Chiar dacă am fi scufundat această navă, ar fi greu de imaginat că lumea ar fi intrat în al Treilea Război Mondial”

, a apreciat Putin.

”Lumea ştie că n-ar ieşi victorioasă din acest război”

, lansează el

Acest acroşaj ruso-britanic la Marea Neagră a avut loc cu doar câteva zile înaintea manevrelor militare Sea Breeze 2021, ale Ucrainei Statelor Unite şi altor state, inclusiv din NATO, pe care Moscova nu le vede cu ochi buni.

Incidentul a avut loc în apropierea coastei Crimeei, unde Rusia are o bază navală majoră, iar apele sale au avut accidente în trecut.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate