Viscri, județul Brașov

SocialNews

Puteți merge la Viscri de un milion de ori în această viață, tot nu va înceta să vă surprindă. Încă nu vei fi surprins și, indiferent de câte ori te duci acolo, tot nu vei crede că poate fi atât de multă liniște într-un loc populat de oameni (doar aproximativ 500, așa este).

Ajungi în Viscri după un drum neasfaltat de aproximativ 20 de minute cu mașina, unde nu vei putea să-ți iei ochii de pe fereastră și să-l omori aruncându-l pe ecranul telefonului. Nicio sansa.

Dacă apusul vă prinde aici, veți vedea câteva turme de vaci care se întorc încet la casă, dar oprindu-se la fântâna satului pentru a-și potoli setea.

Și nu veți crede că aceasta nu este o poveste a lui Creangă, ci vacanța voastră. Vei fi surprins când faci un semn involuntar către localnicii care stau pe banca din fața casei, privindu-te curios și salutându-te. Și vei fi surprins dacă te poți abține să schimbi două cuvinte cu ei.

 Nu te va mira deloc că prințul Charles s-a îndrăgostit peste cap de această așezare săsească, că a cumpărat aici un teren și că nu a încetat niciodată să laude acest sat transilvănean.

Dar cum a reușit acest sat, păstrat în Evul Mediu, să-și păstreze autenticitatea pură în ciuda cruzimilor vremurilor? Printr-un așa-numit „contract social”, fiecare localnic a promis să păstreze identitatea satului și să nu aducă modificări împrejurimilor, caselor sau străzilor fără acordul general.

Nu faceți nicio greșeală, dacă veniți la Viscri, veți petrece doar o oră sau două acolo, îi veți asculta tăcerea și apoi vă veți descărca. Nici măcar nu te gândești la asta!

Petreceți câteva nopți acolo, dormiți în casele localnicilor, gustați mâncarea tradițională și discutați cu localnicii. Toate acestea sunt experiențe pentru care veți fi recunoscători.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate