„Vrei să iubeşti? Începe cu tine!”

Laura

Motto:

Dacă partenerul îţi provoacă mai multă suferinţă decât bucurie, însă tu rămâi lângă el,
în relaţia voastră sunt DOUĂ persoane care NU te iubesc… iar una dintre ele eşti TU!

Dacă te regăseşti într-o relaţie în care suferi şi, indiferent ce ai face, nu eşti fericită – însă te agăți, inexplicabil, de partener și simți că există ceva mai presus de voința ta care te împiedică să pleci, această carte este pentru tine! 

Te ajută să înţelegi ce este dependenţa emoţională, să reuşeşti să o identifici, în cazul în care ţi se întâmplă ţie sau cuiva din jurul tău şi, cu instrumentele potrivite, să o poţi lăsa în urmă și evita pe viitor. 

Cei mai mulţi dintre noi am crescut cu ideea că, după ce vom trece prin multe încercări şi peripeţii care mai de care mai provocatoare, vom ajunge la finalul fericit: ne vom căsători şi vom trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi! Toate basmele se termină în acel punct, ca şi cum tot ce urmează după momentul culminant al nunţii, pe care trebuie să-l aştepte şi să-l viseze orice fetiţă, va fi numai lapte şi miere… Nici nu mai trebuie povestit, este totul clar!

Am crescut, de asemenea, cu ideea că trebuie să lupţi pentru iubire. Zmei, vrăjitoare şi mame vitrege rele, însă în final totul a meritat pentru că dragostea este premiul suprem.
Apoi, de multe ori, ne trezim brusc la realitate: viaţa adevărată este diferită de cea trăită de prinţesele din poveşti, iar nunta nu vine la pachet cu un manual de instrucţiuni, care să ne ajute să atingem acel  “fericiţi până la adânci bătrâneţi”.

Şi uite aşa, plecând de la aşteptări nerealiste, începe frustrarea: partenerul nu este prinţul din poveşti, iar viaţa de ”oameni mari” nu este cea din basme.

Însă unul din miturile romantice cele mai răspândite este acela că iubirea ne schimbă viaţa şi ne rezolvă toate problemele. Trebuie doar să aşteptăm, cu răbdare şi credinţă, pentru că, la un moment dat, cu siguranţă iubirea va sosi şi ne va salva de toate relele.

 

 

Nu contează că partenerul nu se poartă frumos, nu te respectă şi nu dă doi bani pe tine: dacă tu rămâi lângă el, bună şi răbdătoare, într-un final îşi va da seama cât eşti de minunată. Şi astfel, acceptăm don juani lângă noi, crezând că iubirea noastră îi va transforma în parteneri fideli.

Acceptăm, poate, violenţă de orice fel, în speranţa că, la un moment dat, el se va schimba şi va realiza cât valorăm – fără să conştientizăm că valorăm fix “preţul” pe care noi însene ni-l acordăm. 

Această carte este exact despre aceste lucruri: despre relaţii toxice şi dependenţă emoţională – un ghid practic, cu explicaţii cât mai accesibile şi cazuri concrete din experienţa personală și cea de la cabinet. Te va ajuta să identifici tipul de relaţie în care eşti şi să iei măsuri, în cazul în care viaţa ta sentimentală nu este cea pe care ţi-o doreşti!
Spor la citit!

                                                 Cristina Andreea Stan – Consilier Dezvoltare Personală

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate