Whatsapp anunță noi funcții pentru versiunea sa business

SocialNews

La începutul anului, Whatsapp a anunțat lansarea versiunii sale business, Whatsapp Business .

Acum, la opt luni mai târziu, compania dă semne că demersul merge bine și tinde doar să crească: pe 1 august au anunțat crearea unui API care urmărește să faciliteze includerea aplicației printre canalele oficiale de comunicare ale companiilor.

API, pentru cei care nu sunt în zona tehnologiei, provine de la acronimul englez Application Programming Interface, care nu este altceva decât un tip de „punte” care facilitează transmiterea datelor între sisteme și, în consecință, între companii.

Axat pe companiile mijlocii și mari, API-ul WhatsApp Business va permite:

  1. Acces ușor la informațiile tranzacționale, cum ar fi cărțile de îmbarcare, urmărirea comenzilor online și confirmarea tranzacției.
  2. Utilizarea Whatsapp ca canal de servicii comerciale. Ca și în cazul Facebook Messenger, companiile vor putea adăuga un buton care duce utilizatorii direct la o fereastră de conversație cu informații preprogramate.

Până atunci, companiile trebuiau să creeze un link cu ajutorul acestui tutorial pe blog WhatsApp pentru a facilita acest dialog și nu puteau transmite automat datele tranzacționale.

Cu API-ul, dezvăluirea numărului de Whatsapp al afacerii va fi mai ușoară și poate fi inclusă direct în reclamele Facebook.

În ciuda noutății, compania clarifică faptul că accentul este și va fi întotdeauna pe o experiență bună pentru utilizator. Din aceasta cauza, clientul este cel care trebuie sa initieze dialogul si, ori de cate ori doreste, poate bloca firmele pe care le considera incomode.

Companiile interesate să folosească API-ul Whatsapp Business ar trebui să aplice prin intermediul acestui formular Facebook .

Totuși, este important să ne amintim că utilizarea acestei funcționalități poate avea costuri. Potrivit Whatsapp, companiile nu ar trebui să trimită mesaje promoționale și vor avea la dispoziție doar 24 de ore pentru a răspunde la mesajele clienților fără a plăti nimic pentru asta.

O altă noutate este că Facebook va lega acum reclamele de la companiile care sunt pe WhatsApp. Această noutate permite companiilor să cumpere reclame pentru a direcționa publicul țintă al companiei către un chat direct WhatsApp.

Spuneți-ne în comentarii ce părere aveți despre noile funcții ale instrumentului!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate