Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează!

Laura

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă potrivit căreia, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19, beneficiază de câte o zi liberă plătită. Aceasta se poate obține la cerere și nu se include în durata concediului de odihnă. Se acordă pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât pentru persoanele care lucrează la stat cât și pentru persoanele care lucrează în domeniul privat, potrivit informațiilor transmise de AGERPRES.

263 de deputați au votat în favoarea proiectului, 30 au fost împotrivă și 4 deputați s-au abținut.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”

, se arată în proiectul de lege.

Drepturile persoanelor prevăzute în acest nou act normativ, se acordă în baza adeverinței de vaccinare obținută în urma vaccinării. Drepturile nu sunt aplicabile, însă, persoanelor care sunt vaccinate la locul de muncă.

se mai arată în proiect.

Sursa – www.stiripesurse.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate