20 decembrie – Ziua internaţională a solidarităţii umane

SocialNews

Potrivit Națiunilor Unite, Ziua Internațională a Solidarității Umane este dedicată sărbătoririi unității în diversitate și este, de asemenea, o oportunitate de a reaminti guvernelor angajamentele lor față de acordurile internaționale.

Declarația Mileniului adoptată de comunitatea internațională la Summit-ul Mileniului din 2000 a identificat unitatea drept una dintre pietrele de temelie ale relațiilor internaționale în secolul XXI, iar cei care au beneficiat cel mai puțin ar trebui să primească ajutorul celor care beneficiază cel mai mult.

Prin anunțarea Zilei Internaționale a Solidarității Umane și înființarea Fondului Mondial de Solidaritate pentru Eradicarea Sărăciei, conceptul de solidaritate a fost promovat ca un concept indispensabil pentru eradicarea sărăciei și participarea principală a tuturor părților interesate.

Fondul Global de Solidaritate a fost inițiat prin Rezoluția 57/265 a Adunării Generale a Națiunilor Unite din 20 decembrie 2002 și a fost înființat în februarie 2003 ca ​​fond fiduciar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Scopul său este eliminarea sărăciei și promovarea dezvoltării umane și sociale în țările în curs de dezvoltare, în special în cele mai sărace părți ale populației.

Conceptul de solidaritate a definit activitatea Națiunilor Unite încă de la înființare.

Înființarea Națiunilor Unite a reunit națiunile și popoarele lumii pentru a promova pacea, drepturile omului și dezvoltarea socială și economică. Organizația este construită pe premisa de bază a unității și armoniei între membrii săi, întruchipată în conceptul de securitate colectivă, iar fundamentul ei este hotărârea membrilor săi de a se uni pentru a menține pacea și securitatea internațională.

Ziua internaţională a solidarităţii umane este:

  • o zi în care trebuie sărbătorită unitatea în diversitate;
  • o zi în care trebuie reamintit guvernelor să își respecte angajamentele față de acordurile internaționale;
  • o zi pentru conștientizarea publicului cu privire la importanța solidarității;
  • o zi de încurajare a dezbaterii asupra modalităților de promovare a solidarității pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, inclusiv eradicarea sărăciei;
  • o zi pentru încurajarea noilor inițiative privind eradicarea sărăciei.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate